Print this page

Πνευματικές διαδικτυακές συζητήσεις μια πρωτοβουλία του Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου

Δεκεμβρίου 16, 2020 0

Σε μία εποχή ιδιάζουσα και θλιμμένη, η τοπική μας Εκκλησία, υπό το ανύστακτο ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ευσταθίου, ξεκινά μια νέα δράση απευθυνόμενη προς το φιλόχριστο πλήρωμά της. Πρόκειται για μία σειρά διαδικτυακών ομιλιών πνευματικού και κατηχητικού περιεχομένου, για κάθε ηλικία και ενδιαφερόμενο. Σκοπός είναι η σύναψη εν Χριστώ κοινωνίας μέσα από τα σύγχρονα μέσα που παρέχει η τεχνολογία σε μία εποχή που εύκολα το πρόσωπο αποξενώνεται.

Οι ομιλίες πνευματικής ενίσχυσης, σε καιρούς αστάθειας, θα έχουν γενικό θέμα: ‘’ «Ἀληθεύοντες ἐν Ἀγάπη» – Η αλήθεια και τα διδάγματα του Ευαγγελίου μέσα από τις παραβολές του Κυρίου μας’’.

Ομιλητές θα είναι κατά περίπτωση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. Ευστάθιος, οι Ιεροκήρυκες και οι κήρυκες του Θείου Λόγου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και άλλα πρόσωπα με πνευματική και επιστημονική κατάρτιση.

Οι ομιλίες θα γίνονται κάθε Κυριακή στις 7.00 το απόγευμα ζωντανά μέσω διαδικτύου στην πλατφόρμα ZOOM. Κατά την διάρκειά τους θα υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης έγγραφων ερωτήσεων επί του θέματος. Μετά το πέρας της ομιλίας θα δίνονται οι ανάλογες απαντήσεις.

Οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ή στο τηλ. 6947965170. Στο μήνυμα θα πρέπει να περιέχονται: α) Ονοματεπώνυμο, β) Έτος γεννήσεως, γ) Τόπος Κατοικίας- Ενορία, δ) Ιδιότητα (Προαιρετικά, πχ. Ιερέας/ κατηχητής/ Ιδ. Υπάλληλος/ κλπ.) ε) Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή αριθμός κινητού τηλ. για αποστολή των συνδέσμων συμμετοχής στην τηλεσυνάντηση. Σε απάντηση της αιτήσεως, ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει ηλεκτρονικά τους συνδέσμους συμμετοχής των ομιλιών του τρέχοντος μηνός.

Η έναρξη θα γίνει την προσεχή Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020 στις 7.00μ.μ, με γενικό θέμα «Προετοιμασία της του Χριστού Γεννήσεως». Ομιλητές θα είναι οι κύριοι:

-Χρήστος Καρύδης, Επίκουρος καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου, Διευθυντής Σχολής Αγιογραφίας ‘’Φώτης Κόντογλου’’ Ι.Μ.Μ.Σ, με θέμα ‘’Η εικονογραφική απεικόνιση της γεννήσεως του Χριστού’’

- Παναγιώτης Χρόνης, Μουσικολόγος, Διευθυντής Σχολής Βυζαντινής Μουσικής ‘’Πέτρος ο Λακεδαιμόνιος’’ Ι.Μ.Μ.Σ, με θέμα ‘’Σχόλια και υμνολογικές προσεγγίσεις σε Τροπάρια του Όρθρου της εορτής των Χριστουγέννων’’