Μεγάλη έλλειψη πορτοκαλιών στην Λακωνία

Με επιφύλαξη περιμένουν την εξέλιξη της φετινής περιόδου στη Λακωνία, όπου η μείωση της παραγωγής έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό στον χώρο της χυμοποίησης.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών Αμυκλών «ΛΑΚΩΝΙΑ», Δημήτρης Δημάκος, τονίζει ότι το πρόβλημα που υπάρχει φέτος είναι η μεγάλη έλλειψη πορτοκαλιών που δημιουργήθηκε από τον καύσωνα του Μαΐου. «Δεν έμεινε ούτε το 50% της παραγωγής διαθέσιμο και αυτό μας αναγκάζει να ζητάμε πορτοκάλια από άλλες περιοχές όπως το Άργος, ο Πύργος και το Μεσολόγγι», εξηγεί.

Για την πορεία των εξαγωγών, ο κ. Δημάκος αναφέρει ότι «μέχρι στιγμής έχουν φύγει 2.500 τόνοι στο πρώτο εικοσαήμερο. Την περασμένη χρονιά έφυγαν για το εξωτερικό περίπου 15.000 τόνοι στην ΕΕ. Αν και δεν υπάρχουν πορτοκάλια, δεν έχει δημιουργηθεί πρόβλημα». Αξίζει να σημειωθεί ότι στον ΑΣΕ Αμυκλών, προκειμένου να μη βρεθούν μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις, έχουν φροντίσει, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, να κάνουν διαρκώς ελέγχους για Covid-19.

Πηγή: https://www.ypaithros.gr/

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.