Print this page

Αφιέρωμα των "Πνευματικών Διαδικτυακών Συζητήσεων" για την προσφορά του κλήρου το 1821

Φεβρουαρίου 24, 2021 0

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί η 11η συνάντηση των ‘’Πνευματικών Διαδικτυακών Συζητήσεων’’ της Ιεράς Μητροπόλεώς μας με μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θεματολογία.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την Συμβουλευτική Επιτροπή της Ιεράς Μητροπόλεώς μας για τις επετειακές εκδηλώσεις των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, θα πραγματοποιηθεί μια τριπλή παρουσίαση, με γενικό θέμα: ‘’ Ήρωες Πίστεως και Πατρίδος -Αγλαΐσματα του τόπου μας’’.

Η επέτειος της συμπλήρωσης 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης δίδει αφορμή για συζήτηση για τους  νεομάρτυρες, τους εθνομάρτυρες και την προσφορά του κλήρου σε αυτήν, χωρίς να παραλείπονται ιδιαίτερες αναφορές στη Νότια Πελοπόννησο. Στην διαδικτυακή εκδήλωση, που θα προσφωνήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, θα ομιλήσουν:

  •  Ο κ. Ανδρέας Μοράτος, Γεν. Γραμματέας Συνδέσμου Φιλολόγων Λακωνίας, με θέμα  «Το φαινόμενο των Νεομαρτύρων»
  • Ο κ. Νικόλαος Ζαχαράκης, MSc Λαογραφίας, με θέμα: «Ο κλήρος στον Αγώνα της Εθνεγερσίας: Μάρτυρες, Αγωνιστές και Πρωτοπόροι».
  • Ο κ. Δημήτριος Βαχαβιώλος, Δρ. Βυζαντινής Ιστορίας, με θέμα:  «Νεόφυτος Λακεδαιμονίας (1771– 1777) - Ψηφίδες από τη βιογραφία ενός ελάχιστα γνωστού μαρτυρικού ιεράρχη του ύστερου 18ου αιώνα» 

Θα ακολουθήσει συζήτηση επί των εισηγήσεων.

Για συμμετοχή στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται μέσω της πλατφόρμας ZOOM, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  ή να επικοινωνούν με τον υπέυθυνο των διαδικτυακών συζητήσεων, Πανοσ. Αρχ. Ραφαήλ Τσάλτα, στο τηλ. 69479565170.