Σειρά τηλεδιασκέψεων απο το Σύλλογο Γεωπόνων Λακωνίας

Ο Σύλλογος Γεωπόνων Λακωνίας ακολουθώντας τις καταστατικές του υποχρεώσεις που του επιβάλλουν να παρεμβαίνει σε κάθε θέμα που αφορά τη Λακωνική Γεωργία με σειρά τηλεδιασκέψεων που υλοποιήθηκαν κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα ενημέρωσε του Βουλευτές του νομού για τα διαλαμβανόμενά στην προδημοσίευση του κειμένου των νέων αγροτών.

Συγκεκριμένα το ΔΣ του Συλλόγου απηύθυνε προσκλήσεις προς του τρεις Βουλευτές του Νομού με θέμα την ενημέρωσή τους επί του κειμένου της προδημοσίευσης του προγράμματος των νέων αγροτών το οποίο είχε τεθεί υπό διαβούλευση. Οι Βουλευτές μας απεδέχθεισαν προθύμως την πρόσκληση και ακολούθησαν τηλεδιασκέψεις στις οποίες συμμετείχαν πέραν των Βουλευτών και του ΔΣ του Συλλόγου και μελετητές Γεωπόνοι μέλη του Συλλόγου μας σε μία προσπάθεια να υπάρξει ευρύτερη και σαφέστερη ενημέρωση.

Εκτέθηκαν από πλευράς μας όλα εκείνα τα σημεία τα οποία θεωρούμε ότι μπορεί αποτελέσουν ανασταλτικό παράγοντα στην επιτυχή υποβολή και ένταξη νέων αγροτών στο Νομό μας, δηλαδή στην μεγιστοποίηση του οφέλους της Λακωνικής Γεωργίας. Επισημάναμε ενδεικτικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με το μέγεθος της εκμετάλλευσης (φυτικής-ζωικής) που απαιτείται από το πρόγραμμα για να υποβληθεί φάκελος το οποίο απέχει από τα Λακωνικά δεδομένα, την μη δημοσίευση των βαθμολογικών κριτηρίων που αποτελεί προαπαιτούμενο για κάποιων ώστε να συμπεράνει το αν υπάρχει ενδεχόμενο ένταξής του  ή όχι, ώστε να αποφασίσει να προβεί σε δεσμεύσεις για να υποβάλλει ακολούθως την αναγκαία αίτηση ενιαίας κλπ.

Οι Βουλευτές άκουσαν με προσοχή τις θέσεις μας αναγνώρισαν ότι υπάρχει βάση σε πολλά από τα σημεία που επισημάναμε και δεσμεύθηκαν ότι ο καθένας από το μετερίζι που τον έταξε ο λαός να τον υπηρετήσει θα κάνει παρεμβάσεις για την κατά το δυνατό τροποποίηση του προδημοσιευμένου κειμένου προς την κατεύθυνση της ωφέλειας της Λακωνικής Γεωργίας και των Λακώνων αγροτών.

Ως Σύλλογος Γεωπόνων δηλαδή ως εκείνος ο Επιστημονικός κλάδος που μέλη του (Ιδιώτες Μελετητές και Δημόσιοι Υπάλληλοι) καλούνται να συμβουλεύσουν, να συντάξουν να αξιολογήσουν να υλοποιήσουν να παρακολουθήσουν και να παραλάβουν το μεγαλύτερο μέρος των αναπτυξιακών προγραμμάτων του ΥΠΑΑΤ θέλουμε να ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων τους Βουλευτές του Νομού μας για τις όποιες ενέργειες προβούν πάντα σε όφελος του Λάκωνα αγρότη και της Λακωνικής Οικονομίας.

Για το ΔΣ του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος Μπουραζάνης Γεώργιος

Ο Γραμματέας Κωστάκος Χρύσανθος

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.