Άκαρπος ο διαγωνισμός για την κατασκευή του νοσοκομείου Σπάρτης

Φεβρουαρίου 16, 2023 0
Άκαρπος ο διαγωνισμός του ΙΣΝ για την κατασκευή των τριών νέων νοσοκομείων

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ανακοινώνει ότι ο διαγωνισμός για την κατασκευή τουνέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ, του Πανεπιστημιακού ΠαιδιατρικούΝοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΣΝ, και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ, υπότην διεθνή Πρωτοβουλία για την Υγεία, απέβη ουσιαστικά άκαρπος και ως εκ τούτου ακυρώνεται. Όλες οι προσφορές που υποβλήθηκαν την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 ήταν πολύ υψηλότερες του οικονομικού αντικειμένου της δωρεάς (σε κάποιεςπεριπτώσεις ως και υπερδιπλάσιες) ακόμα και έχοντας λάβειυπόψη τις πρόσφατεςδιεθνείς εξελίξεις (πόλεμος, πληθωρισμός, διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας κ.τ.λ.).
Η εξέλιξη αυτή, προς το παρόν, καθιστά την ολοκλήρωση των εν λόγω έργων για τα τρίανέα Νοσοκομεία στο ποιοτικό επίπεδο που έχει οραματιστεί το ΙΣΝ και αξίζει στηνΕλλάδα αδύνατη. Παρόλα αυτά, το Ίδρυμα εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και τυχόνεναλλακτικές λύσεις, και θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση προσεχώς.

Όλες οι άλλες δράσεις της διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία τόσο στην Ελλάδα όσοκαι διεθνώς συνεχίζονται κανονικά και εκτελούνται εντός χρονοδιαγραμμάτων και
προϋπολογισμών.
Σχετικά με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)
ΤοΊδρυμαΣταύροςΝιάρχος(ΙΣΝ)είναιέναςαπότουςμεγαλύτερουςιδιωτικούςφιλανθρωπικούςοργανισμούςστονκόσμοκαιπραγματοποιείδωρεέςσεμηκερδοσκοπικούςοργανισμούς,στουςτομείςτηςτέχνηςκαιτουπολιτισμού,τηςπαιδείας,τηςυγείαςκαιτουαθλητισμού,καιτηςκοινωνικήςπρόνοιας.ΤοΙΣΝενισχύειοργανισμούςκαιπρογράμματα,παγκοσμίως,πουαναμένεταιναεπιφέρουναισθητά,διαχρονικάκαιθετικάαποτελέσματαευρέωςστηνκοινωνίακαιεπιδεικνύουναποτελεσματικήδιοίκησηκαισωστήδιαχείριση.ΤοΊδρυμαστηρίζειεπίσηςπρογράμματαπουσυμβάλλουνστησυνεργασίαφορέωνδημόσιουκαιιδιωτικούτομέα,ωςαποτελεσματικάμέσαυποστήριξηςτουκοινούκαλού.

Απότο1996,τοΙΣΝέχειδιαθέσεισυνολικάάνωτων$3.4δισεκατομμυρίων,μέσω5.200καιπλέονδωρεώνσεμηκερδοσκοπικούςοργανισμούς,σεπερισσότερεςαπό135χώρεςανάτονκόσμο.
Last modified on Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023 11:52

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.