Πυρκαγιά σε δασική έκταση κοντά στην Μονεμβασιά (video-photo)

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Μάμας Λακωνίας. Κινητοποιήθηκαν 40 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα και 1 Ε/Π.  Συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Λακωνίας είναι στην περιοχή , ενώ πρώτη έφτασε στο σημείο και έπεσε στην μάχη με τις φλόγες η πυροσβεστική υπηρεσία της Νεάπολης. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκόλεψαν το έργο της κατάσβεσης. Η συνδρομή εναέριων μέσων κρίθηκε αναγκαία και έτσι όλο το απόγευμα βοήθησε για τεθεί προς το παρόν υπό μερικό έλεγχο (ώρα 9μμ), όμως θα παραμείνουν στην περιοχή οι δυνάμεις της πυροσβεστικής γιατί οι άνεμοι που πνέουν ακόμα είναι πάνω από 5 μποφόρ.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της Νεάπολης έχει έναν κομβικό ρόλο στην περιοχή μιας και συνήθως πνέουν ισχυροί άνεμοι , γι’αυτό το λόγο χρειάζεται ιδιαίτερη στήριξη ο αγώνας των πυροσβεστών της Νεάπολης γιατί όσες  φορές χρειάστηκε η άμεση επέμβαση της στέφθηκε με επιτυχία…και τα πρώτα λεπτά ξέρουμε όλοι πόσο σημαντικά είναι στην εξέλιξη μιας πυρκαγιάς.

Ενημέρωση συνεχίζεται… 

FVTIA MONEMVASIA (4)
FVTIA MONEMVASIA (3)
FVTIA MONEMVASIA (2)
 
 

 

Last modified on Κυριακή, 24 Μαρτίου 2024 22:45

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.