Τζένη Δημητρακοπούλου- Κουστένη : Βρισκόμαστε στο σταυροδρόμι της τελικής απόφασης, στηρίζουμε Π.Τατούλη

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Τη Κυριακή στις 8 του Οκτώβρη, οι Μοραΐτες έκαναν το πρώτο μεγάλο βήμα.  Το 60% σχεδόν των πολιτών έστειλε ηχηρό ξεκάθαρο μήνυμα, πως θέλει τη πατρίδα μας τη Πελοπόννησο, κάστρο αυτοδιοικητικής αυτονομίας και ελεύθερης έκφρασης.  Χαιρετίζω τη βούληση και το θάρρος, αυτής της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών της Πελοποννήσου. Ευχαριστώ που έδωσαν δύναμη και ψήφο εμπιστοσύνης στη «Νέα Πελοπόννησο» του Πέτρου Τατούλη να διεκδικήσει την επόμενη Κυριακή τη διακυβέρνηση της νέας περίοδου. Με την ίδια θέρμη χαιρετίζω τα στελέχη και τους πολίτες των άλλων παρατάξεων που επέλεξαν να πουν και αυτοί ένα μεγάλο όχι, στη χειραγώγηση της αυτοδιοίκησης, που επιχειρείται από τους πιο σκληρό σύστημα παραγόντων των τελευταίων ετών.

Βρισκόμαστε στο σταυροδρόμι της τελικής απόφασης. Αποφασίζουμε, ποιος θα κυβερνήσει την Πελοπόννησο για τα επόμενα πέντε χρόνια και πως θα τη κυβερνήσει. Ήρθε η ώρα ο λαός να επιλέξει τον δρόμο της αλλαγής ή της εναλλαγής, τον δρόμο προς τα εμπρός ή προς τα πίσω.  

Στο δυστοπικό πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό μεταίχμιο, στην ιστορική αυτή στιγμή,  δεν χωρούν κομματικά βολικά διλλήματα, που δεν δίνουν λύσεις στη πράξη. Διλλήματα κομματικής μικροπολιτικής και όχι αυτοδιοικητικής πολιτικής.  Αυτά τα ψευδοδιλλήματα, που στραγγαλίζουν την ελευθερία της βούλησης. Διλλήματα που έχουν χτίσει κομματική μυθολογία, πάνω σε διαχωριστικές γραμμές και το μόνο που κάνουν είναι να τρέφουν και να συντηρούν τον κομματικό εγωισμό, σκοτώνοντας τη πολιτική σκέψη, διχάζοντας τις τοπικές κοινωνίες και την .

Οι εκλογές της 15ης Οκτωβρίου, είναι νέες εκλογές. Δεν είναι συνέχεια. Η κάλπη είναι άδεια και καλούμαστε να αποφασίσουμε μεταξύ των δυο. Δεν χωράει ψήφος διαμαρτυρίας. Η αποχή, τα λευκά και τα άκυρα αποτελούν σκανδαλώδη ανοχή, σε όλα όσα μας πληγώνουν χρόνια. Τελειώστε αυτό το νοσηρό φαινόμενο συνολικά, λογικά και κυρίως υπεύθυνα.

Κάνουμε έκκληση δημοκρατικής πανστρατιάς, σε όλες τις παρατάξεις και όλους τους Πελοποννήσιους, για ένα ενωτικό αυτοδιοικητικό μέτωπο. Ν' αδράξουν τη μοναδική ευκαιρία για να απαλλαγεί η πιο ιστορική περιφέρεια της Ελλάδας από σκουριασμένες αντιλήψεις.

Να δώσουμε τη μεγάλη κοινή μάχη, για μια ιστορική περιφερειακή κοινωνική νίκη.

Νίκη της ευρύτερης κοινωνικής πολιτικής αυτοδιοικητικής συμπαράταξης. Νίκη για μια νέα συμφωνία ανάμεσα στους πολίτες, τις παρατάξεις για μια ανοιχτή συνδιοίκηση με συμμετοχή διαφάνεια και Δημοκρατία.

Ελάτε όλοι να σηκώσουμε την Πελοπόννησο ψηλά.

Τζένη Δημητρακοπούλου Κουστένη

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.