Ανοιχτή εκδήλωση της παράταξης "Πρώτα η Πελοπόννησος" στους Μολάους

Φεβρουαρίου 08, 2024 0
Με μεγάλη συμμετοχή έγινε η κοπή της πίτας της περιφερειακής παράταξης "Πρώτα η Πελοπόννησος" στους Μολάους Λακωνίας με την παρουσία της αντιδημάρχου Μονεμβασίας Σοφίας Δουμάνη  και του τοπικού συμβούλου Νομίων Παναγιώτη Χριστοφοράκη οι οποίοι και χαιρέτησαν την εκδήλωση.
 
Στην συνέχεια έγινε μια γόνιμη συζήτηση  για τα προβλήματα της περιοχής και τις πιθανές δράσεις και παρεμβάσεις της παράταξής μας:
 
1. Υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Μολάων. Ένα σημαντικό θέμα γιατί η ευρύτερη περιοχή  στηρίζεται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.
 
2. Προστασία και ανάδειξη του φαραγγιού του Λάρνακα στους Μολάους. Άρση επικινδυνότητας λόγω πιθανής κατολίσθησης. Ανάδειξη του Παλαιόκαστρου και των ερειπωμένων βυζαντινών κτισμάτων της περιοχής.
 
3. Διάβρωση των ακτών στην περιοχή του Ξιφιά.
 
4. Αέρια ρύπανση λόγω της λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων που έχουν χωροθετηθεί σε ένα μέρος που ευνοεί την συγκέντρωση των ρύπων στο κάμπο των Μολάων.
 
5.Μεγάλο πρόβλημα παραμένει η έλλειψη εργατών γης ενώ το μεγάλο θέμα λειψυδρίας της περιοχής θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με την κατασκευή των απαραίτητων αρδευτικών έργων.
 
6.  Ανεξέλεγκτη χωροθέτηση ανεμογεννητριών στην περιοχή. Θα πρέπει επιτέλους να θεσπιστεί ένα ειδικό χωροταξικό για τις ΑΠΕ.
 
7. Μεγάλος κίνδυνος ρύπανσης του Λακωνικού κόλπου με καταστροφικές συνέπειες για την τοπική οικονομία από την μετάγγιση πετρελαίου εν πλω μεταξύ τάνκερ στην συγκεκριμένη περιοχή.
 
8. Παράκαμψη Σκάλας- Βλαχιώτη : ένα έργο που αποτελεί μεγάλη αναγκαιότητα για την περιοχή αφού θα βελτιώσει τη ζωή των κατοίκων της νοτιοανατολικής Λακωνίας.
MAKARIS MOLAOYS 2

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.