Μ.Βακαλόπουλος: Άμεσα προχωράει η δημιουργία πολυδύναμου νηπιαγωγείου στην Σπάρτη(video)

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σπάρτης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου , τέθηκε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για την προσχολική εκπαίδευση, αυτή  των δημόσιων νηπιαγωγείων της Σπάρτης  οπού στεγάζονται σε ισόγεια «καταστήματα».

Η Τασία Κανελλόπουλου άνοιξε το θέμα λέγοντας ότι πρέπει να συσταθεί μια επιτροπή για τα νηπιαγωγεία , διότι όταν ζητήθηκε από τους νηπιαγωγούς να κάνουν ένα σχέδιο διαφυγής σε περίπτωση σεισμού αυτό δεν ήταν δυνατό  γιατί  9 νηπιαγωγεία στην Σπάρτη στεγάζονται σε καταστήματα όπου οι  αυλές τους  είναι οι κοινόχρηστοι χώροι στο πίσω μέρος των πολυκατοικιών,  άρα δεν μπορεί να υπάρξει σχέδιο διαφυγής.

Η πρόταση της Τασίας Κανελλοπούλου ήταν ότι μέσα από αυτή την επιτροπή μπορεί κάθε χρόνο να αλλάζουμε  ένα νηπιαγωγείο τουλάχιστον για να αποκτήσει και η προσχολική εκπαίδευση τους χώρους που της αξίζει, ειδικά όταν πρόκειται και για θέματα ασφάλειας.

Ο δήμαρχος Μιχάλης Βακαλόπουλος με αφορμή την πρόταση της Κανελλοπούλου «αποκάλυψε» ότι σε προσωπική του επικοινωνία με τον αντιπεριφερειάρχη Θοδωρή Βερούτη  δεσμεύθηκε να του υποδείξει  δύο χώρους  για να γίνει  ένα  πολυδύναμο νηπιαγωγείο για να σταματήσουμε να έχουμε όλοι αυτό το άγχος  απέναντι στα παιδιά που στεγάζονται σε καταστήματα με προαύλια στους κοινόχρηστους χώρους των πολυκατοικιών.

Ο δήμαρχος Σπάρτης τόνισε : “Δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα καταθέσω άμεσα τα τοπογραφικά των χώρων , για να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή πολυδύναμου νηπιαγωγείου».

Last modified on Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 23:56

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.