Κουρά Μοναχού στην Ι.Μ. Οσίου Θωμά εν τω Μαλεώ(video)

Ευχαριστώ τον Χρυσοβαλάντη Καραντζή για το ρεπορτάζ

Στην Ιερά ανδρώα Μονή Οσίου Θωμά εν Μαλεώ στα Βελανίδια Λακωνίας στα μέρη που έζησε και θαυματούργησε ο Άγιος Θωμάς, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, πλαισιούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Λακεδαιμονίας και βοηθό Επίσκοπο της Ι.Μ. Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Θεόφιλο και από πλειάδα Κληρικών και μοναχών και με επικεφαλής τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσιολογιώτατο μοναχό π. Χερουβείμ, τέλεσε την Κουρά ενός ευλαβούς νέου, του κ. Παναγιώτη Μαραβέλια, εις Μοναχόν, το εσπέρας της Κυριακής 14 Απριλίου 2024, το όνομα που έλαβε ο νεοκαρής μοναχός είναι Θωμάς προς τιμήν του Οσίου Θωμά του εν τω όρη Μαλεώ ασκήσαντος.

Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα με έντονη τη συγκίνηση των συμμετεχόντων και προ της Απολύσεως του Εσπερινού προσήχθη στον Σεβασμιώτατο από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής π. Χερουβείμ ο δόκιμος μοναχός Παναγιώτης ο οποίος ανεδείχθη εις Μοναχόν.

Πλήθος κόσμου από τον τόπο καταγωγής του Μοναχού Θωμά, την Ελίκα, αλλά και από τα Βελανίδια, την γύρω περιοχή, την Αθήνα, ακόμα και από την Βόρεια Ελλάδα έφτασαν στην άκρα Μαλέα για να πουν το ΑΞΙΟΣ στον νέο Μοναχό.
Ο μοναχός Θωμάς εις εκ των πρώτων που αγκάλιασαν τον πατέρα Χερουβείν κατά την ανάληψη των καθηκόντων του τρία χρόνια πριν αποφάσισε να αφιερωθεί εξ ολοκλήρου στον Κύριο και να ντυθεί το αγγελικό σχήμα υπηρετώντας τον Όσιο Θωμά που τόσο αγάπησε.
KOURA MONAXOU VELANIDIA 2024 (2)
KOURA MONAXOU VELANIDIA 2024 (3)
KOURA MONAXOU VELANIDIA 2024 (4)
KOURA MONAXOU VELANIDIA 2024 (5)
KOURA MONAXOU VELANIDIA 2024 (6)
KOURA MONAXOU VELANIDIA 2024 (7)
KOURA MONAXOU VELANIDIA 2024 (8)
KOURA MONAXOU VELANIDIA 2024 (10)
KOURA MONAXOU VELANIDIA 2024 (11)
 
Last modified on Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 08:21

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.