Η "Πρώτη Ανάσταση" στον Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος Σπάρτης

Το Μεγάλο Σάββατο η Εκκλησία μας τιμά την κάθοδο του Ιησού στον Άδη και στους Ιερούς Ναούς τελείται το πρωί η λεγόμενη «Πρώτη Ανάσταση», δηλαδή το προανάκρουσμα της Αναστάσεως και της  προσμονής  της λυτρώσεως  όλης της κτίσης από την  φθορά και  τον θάνατο.

Στον Ι.Ν  Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αναστάσεως και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας έρανε  με  δαφνόφυλλα τους ευλαβείς πιστούς,  που είχαν προσέλθει στον Ναό, ενώ την ίδια ώρα εκκωφαντικοί ήταν οι κρότοι από τα στασίδια, οι οποίοι συμβολίζουν την καθαίρεση του Άδη και την συντριβή των πυλών του.

ANASTASH OSIOS NIKON (1)

Με   την   ολοκλήρωση   της   Θείας   Λειτουργίας,   ο   Σεβασμιώτατος μίλησε για τη μετάληψη των Αχράντων Μυστηρίων και για ποιους λόγους θα πρέπει αυτή να γίνεται ‘’μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης’’. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε η Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού να φέρει στις ζωές όλων των χριστιανών χαρά, ειρήνη και αγάπη.

 Πηγή ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΟΝΕΜΒΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ 

pANASTASH OSIOS NIKON (4)

Last modified on Σάββατο, 04 Μαϊος 2024 18:32

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.