Στον Δήμο Ευρώτα της Λακωνίας, και συγκεκριμένα στην περιοχή του Έλους, τα έντονα καιρικά φαινόμενα άφησαν πίσω τους σοβαρές πληγές. Ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες, βυθίζοντας κάτω από το νερό καλλιέργειες που ήδη δοκιμάζονται κάθε χρόνο από παρόμοια φαινόμενα. Οι παραγωγοί της περιοχής βρίσκονται ξανά αντιμέτωποι με τον κίνδυνο ολοκληρωτικής απώλειας της σοδειάς τους.
https://www.youtube.com/watch?v=GUKjPXC7M2s

Την ίδια στιγμή, η έντονη χαλαζόπτωση χτύπησε με σφοδρότητα τα δέντρα, τραυματίζοντας τον καρπό αλλά και τη βλάστηση. Οι καλλιέργειες πορτοκαλιού και ελιάς —οι δύο βασικοί πυλώνες της τοπικής οικονομίας— υπέστησαν σημαντικές ζημιές, σε μια περιοχή που κάθε χρόνο βρίσκεται αντιμέτωπη με τον ίδιο κύκλο καταστροφών.

Οι παραγωγοί παραμένουν σε αγωνία, καθώς προσπαθούν να υπολογίσουν το μέγεθος της καταστροφής και τον αντίκτυπό της στο εισόδημά τους, ενώ δηλώνουν πως η ανάγκη για ουσιαστική στήριξη και αποτελεσματική αντιπλημμυρική προστασία είναι πλέον πιο επιτακτική από ποτέ.

