Γ.Κεραμιδάς: "Εκφράζω την αγανάκτηση και την ανησυχία μου, για τα προβλήματα στο κέντρο της πόλης μας"

Σεπτεμβρίου 14, 2024 0
Αγαπητοί μου συμπολίτες,
Σας ενημερώνω ότι σήμερα νωρίς το πρωί, έστειλα ''email'' στους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, στον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης, στο Σύλλογο Εστίασης Σπάρτης και στο Εργατικοϋπαλληλικό Κέντρο Λακωνίας. Σας παραθέτω αυτούσιο το κείμενο...✍️
«Ως πολίτης του Δήμου Σπάρτης, θα ήθελα να εκφράσω την αγανάκτηση και την ανησυχία μου, για τα προβλήματα και τις ανοιχτές πληγές στο κέντρο της πόλης μας. Αναφέρομαι στο προγραμματισμένο έργο ανάπλασης της οδού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, στην αποτυχημένη παρέμβαση μπροστά στον Άγιο Νίκωνα, όπως και στο Open Mall, το οποίο δεν έχει ακόμα περατωθεί.
Θα πρέπει να παραδεχτούμε, ότι για πάρα πολύ καιρό βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σκηνικό ασέβειας και εγκατάλειψης. Πρόκειται για σοβαρές αστοχίες, οι οποίες υποβαθμίζουν καθοριστικά την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Παρακολουθώντας με συνέπεια και ιδιαίτερη προσοχή τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, παρατηρώ ότι η νέα Δημοτική Αρχή κατ’ επανάληψη αποφεύγει να απαντά σε κρίσιμα ερωτήματα της αντιπολίτευσης και δεν ενημερώνει για σημαντικά θέματα που προκύπτουν, όπως ήταν η διακοπή των εργασιών από τον εργολάβο. Μια πληροφορία που εξαρχής θα έπρεπε να γνώριζαν όλοι οι πολίτες και ειδικά οι επιχειρηματίες, οι οποίοι πλήττονται καθημερινά από την κατάσταση που επικρατεί στα έργα. Είναι αδιανόητο τόσο το δημοτικό συμβούλιο όσο και οι πολίτες, να βρισκόμαστε υπό καθεστώς διαρκών αιφνιδιασμών από τη νέα δημοτική αρχή και να ενημερωνόμαστε εκ των υστέρων για σημαντικά θέματα που αφορούν όλους.
Η Σπάρτη δεν ανήκει αποκλειστικά ούτε στο Δήμαρχο, ούτε στους Αντιδημάρχους, για να έχουν το δικαίωμα να μην ενημερώνουν το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες. Υπάρχουν διαδικασίες αποφάσεων και ενημερώσεων που επιβάλλεται να ακολουθήσει πιστά η νέα δημοτική αρχή, ειδικά όταν τα έργα που σχεδιάζονται και υλοποιούνται έχουν τόσο σοβαρά προβλήματα, τα οποία θα υποθηκεύσουν τη ζωή των πολιτών για πολλά χρόνια μετά. Δυστυχώς, διαφαίνεται ότι η νέα δημοτική αρχή δεν γνωρίζει πως να διαχειριστεί προβλήματα για τα οποία είναι αρμόδια και φέρει την ευθύνη που της αναλογεί, όπως το έργο ανάπλασης της κεντρικής οδού της πόλης.
Με γνώμονα τα ανωτέρω και εκτιμώντας ότι η υφιστάμενη κατάσταση στην πόλη μας εκθέτει και βαραίνει όλους, θα ήθελα να σκεφτείτε σοβαρά να ενώσουμε όλοι μαζί τη φωνή μας. Είναι πολλοί οι αγανακτισμένοι πολίτες που ανησυχούν και διαμαρτύρονται καθημερινά. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρώ επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουμε σε στοχευμένες δράσεις και ενδεχομένως σε μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Να διοργανώσουμε όλοι μαζί μία ημέρα αγώνα, μία ημέρα που θα ενώσουμε τις φωνές μας και θα στείλουμε ένα ξεκάθαρο, ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και σε όσους φέρουν την ευθύνη, για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην πόλη μας.
Πρέπει επιτέλους όλοι μαζί, να έχουμε ουσιαστικό και αποφασιστικό ρόλο σε θέματα που αφορούν τη Σπάρτη. Σε αυτά τα θέματα και σε αυτούς τους αγώνες δεν υπάρχουν όρια, κόμματα και χρώματα, αλλά μόνο η κοινή αγωνία και κυρίως η κοινή ευθύνη για ένα καλό παρόν και ένα ακόμη καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.
Αναμένω με ενδιαφέρον την απάντησή σας και αν είναι θετική, μπορούμε να προχωρήσουμε στην ανταλλαγή ιδεών σχετικά με τη διοργάνωση στοχευμένων δράσεων, οι οποίες θα βοηθήσουν την πόλη να βγει το συντομότερο δυνατόν από το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε.
Χαμένος αγώνας, είναι μόνο αυτός που δεν έχει δοθεί.
Εύχομαι να τον δώσουμε όλοι μαζί!»
Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες,
Διαβάσατε το κείμενο και έχετε πλέον γνώση γι' αυτή την πρωτοβουλία. Σε μία περίοδο παρακμής για την πόλη μας και με την αβεβαιότητα για το μέλλον να ενισχύεται, ευελπιστώ, οι απαντήσεις να είναι θετικές και να υπάρξουν οι ανάλογες συζητήσεις για το σχεδιασμό και οργάνωση στοχευμένων δράσεων!
? Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει ενεργά σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται για την πόλη μας, μπορεί να μου στείλει μήνυμα inbox ή να επικοινωνήσει μαζί μου στο 6972245420
Για να έχουμε ως πολίτες περισσότερα,
πρέπει να είμαστε περισσότερα❗️
Σας ευχαριστώ?
Γιώργος Κεραμιδάς

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.