Παπαδάτος Σταμάτης:Υπάρχει ελπίδα βελτίωσης της κατάστασης;  

Φεβρουαρίου 11, 2021 0

Γράφει ο Παπαδάτος Σταμάτης

Η χώρα, οι πολίτες βρισκόμαστε γενικά σε μια “στάση αναμονής”. Μπορεί να συμβαίνουν διάφορα, να προαναγγέλλονται, αλλά να σχολιάζονται πολλά, να δυσανασχετούν και να διαμαρτύρονται πολλοί, αλλά… Αλλά τίποτα!

Ή που έχουμε υποκύψει στη μοίρα μας και περιμένουμε καρτερικά το μοιραίο ή που δεν ξέρουμε ή δεν θέλουμε να ξέρουμε ποια είναι η μοίρα μας – μιλάμε πάντα για εμάς τους πολίτες, σε συνδυασμό με την σημερινή κατάσταση στη χώρα.
Ή που έχουμε ταυτιστεί πλέον με το “περιμένω και υπομένω” και έχουμε ανέλθει σε τέτοια επίπεδα… νιρβάνας, που “ΟΚ” ό,τι είναι να ’ρθει θε να ’ρθει, αλλιώς θα προσπεράσει.
Το αίσθημα ανασφάλειας πλανάται δυστυχώς στους πολίτες που βλέπουν και διαπιστώνουν καθημερινώς.

Το αίσθημα ανασφάλειας από την πανδημία πλανάται δυστυχώς στους πολίτες και η κυβέρνηση Μητσοτάκη προτείνει ως μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος την αύξηση της αστυνόμευσης και τα πρόστιμα ως λύση της πανδημίας.

Όμως η λύση δεν είναι ο χωροφύλακας ούτε οι αυστηρότεροι νόμοι και τα απανωτά λοκντάουν. Εκείνο που προέχει είναι να βρούμε την αιτία του κακού που δεν είναι άλλη όπως ομολογούν κορυφαίοι επιστήμονες από τα λάθος μέτρα της κυβέρνησης.

Και το αποτέλεσμα είναι ο εγκλεισμός και η ανία, η πλήξη, η κατάθλιψη, η ευρεία κατανάλωση ψυχότροπων φαρμάκων, η βία, το έγκλημα, η παραβατική εν γένει συμπεριφορά και η σεξουαλική παρενόχληση. Φτάσαμε στο θλιβερό σημείο να εκλείπει το χαμόγελο και από τα παιδιά αφού τα μισά σχεδόν – τέσσερα στα δέκα – πάσχουν λέγεται από κατάθλιψη!

Σε αυτό το θλιβερό σημείο μας οδήγησε η κυβερνητική αλαζονική κατηφόρα. Οι λεγόμενες νέες και νεοφιλελεύθερες ιδέες από τις κοινά αποδεκτές τις παραδεδομένες αρχές και αξίες και της διεκδίκησης δικαιωμάτων χωρίς την αντίστοιχη υποχρέωση καθηκόντων από τους αλαζόνες της σημερινής κυβέρνησης.

Όλα πρέπει να αποβλέπουν στον άνθρωπο. Να γίνονται γι’ αυτόν. Να τον υπηρετούν.

Ούτε μπορεί να γίνει αποδεκτή στο όνομα της αρχής «η οικονομία για την οικονομία» η δημιουργία μεγάλων βιομηχανιών και η απαξίωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών. Αύξηση ανεργίας και απαξίωση της νέας γενιάς.

Συνεπώς προσφέρουν αρνητική υπηρεσία στην κοινωνία και στον πολιτισμό οι λεγόμενοι άριστοι που υποστηρίζουν τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό. Τη μονομερή απαγόρευση δηλαδή της διεκδίκησης δικαιωμάτων και σεβασμού των πολιτών.

Στο σημείο αυτό νομίζω πως εύλογα τίθεται το ερώτημα: Υπάρχει ελπίδα βελτίωσης της κατάστασης;

ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Last modified on Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 21:22

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.