Αναστολή των δια ζώσης δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων στη Βαμβακού

Η VamvakouRevival  των ιδιέτερων  συνθηκών που επικρατούν λόγω Covid-19 ανακοινώνει την  αναστολή των δια ζώσης δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων στη Βαμβακού. 

Οι έκτακτες και ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας καθιστούν εκ νέου αναγκαία την αναστολή των δια ζώσης δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων στη Βαμβακού. Η VamvakouRevival, όμως, είναι έτοιμη να μοιραστεί μαζί σας νέες εμπειρίες και δραστηριότητες και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, μεταφέροντας όλα τα προγράμματά μας σε ψηφιακό περιβάλλον. Για τον μήνα Νοέμβριο, λοιπόν,ο Πολιτισμός, η Εκπαίδευση, η Καινοτομία και η Ψυχαγωγία, αλλά και η επαφή και η επικοινωνία μαζί σας παραμένουν ενεργό κομμάτι του εγχειρήματός μας και της δράσης μας.

vamvakou revival

Για τις επόμενες εβδομάδες, θα μας λείψει η δια ζώσης επικοινωνία, αλλά θα είμαστε μαζί σας μέσα από τα διαδικτυακά προγράμματα που υλοποιεί η VamvakouRevival με την ηθική και οικονομική υποστήριξη από τοΊδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο του εγχειρήματος Αναβίωσης της Βαμβακούς. 

Γεφυρώνουμε τις αποστάσεις μεταξύ μας με e-κδηλώσεις και e-δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους!ToΣάββατο 14/11, η αστροφυσικός Αναστασία-ΦιόρηΜεταλληνού μας παρουσιάζει τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, τον αρχαιότερο γνωστό πολύπλοκο μηχανισμό με γρανάζια, σε μια διαδικτυακή συνάντηση κατάλληλη για όλους(12:00-13:00, σύνδεση μέσω Webex).Το Σάββατο 21/11, παιδιά 4-7 ετών μαζί με τους γονείς τους, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τη μουσική και τον αυτοσχεδιασμό θα ζωντανέψουν από τις οθόνες τους εικόνες από το παραμύθι“Leaves” του DavidEzraStein(12:00-13:00, σύνδεση μέσω Webex), με οδηγό τη Φλώρα Καλομοίρη.

Κάθε Σαββατοκύριακο του μήνα και μία διαδικτυακήδημιουργική δραστηριότηταγια παιδιά 6-12 ετών! Ξεκινάμε το Σάββατο14/11, δημιουργώντας ένα φθινοπωρινό δέντρο με οδηγό την παλάμη μας,μαθαίνουμε για τη φύση σε όλες τις εποχές της και παίζουμε παντομίμα από απόσταση (16:00-17:00, σύνδεση μέσω Webex). Oάκακος αγκαθωτός φίλος μας, ο σκαντζόχοιρος, που θα τον χρωματίσουμε και η κρεμάλα με φθινοπωρινές λέξεις έρχονται το Σάββατο 21/11(16:00-17:00, σύνδεση μέσω Webex).Αποχαιρετούμε τον γλυκό Νοέμβρη με πολύχρωμα βεγγαλικά και έναν κρυμμένο μελένιο θησαυρό, όλο γλύκα και χρυσόσκονη (29/11, 12:00-13:00, σύνδεση μέσω Webex).

ΤηνΚυριακή 15/11, ταπρογράμματατουV.Lab (VamvakouTechnologyLabfullypoweredbySNF)επιστρέφουν… σε online μορφή! Ελάτε να αναλύσουμε γιατί είναι σκόπιμη η εξερεύνηση του διαστήματος, να μάθουμε για τις εφευρέσεις της ΝASA στην καθημερινή μας ζωή και να φτιάξουμε τη δική μας διαστημοσυσκευή, με οδηγό τη Δώρα Κουρκούλη (15/11, 12:00-14:00, σύνδεση μέσω Webex). Το εξ αποστάσεως εργαστήρι επαγγελματικού προσανατολισμού του ΤheTippingPoint έρχεται την Κυριακή 22/11 και μαθητές Λυκείου μπορούν να "συναντήσουν" μέσω livevideo επαγγελματίες από διάφορους κλάδους από την άνεση του σπιτιού τους (16:00-17:00, σύνδεση μέσω Zoom). Αυτήν τη φορά θα ασχοληθούμε με τις διεξόδους ενός εφήβου στις Ανθρωπιστικές και Τεχνολογικές Επιστήμες. Το Σάββατο 28/11, προσκαλούμε τους μικρούς μας φίλους 8-12 ετών, σε ένα ταχύρρυθμο εργαστήριο ρομποτικήςαπό το V.Lab στο σπίτι τους (16:00-19:00, σύνδεση μέσω Webex)! Μαζί μας  στον κυβερνοχώρο θα είναι η ομάδα ROBOT-fun της NokiaHellas.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, αναλυτικές οδηγίες κράτησης και σύνδεσης θα βρείτε στον σύνδεσμο: https://www.vamvakourevival.org/events/

Last modified on Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 12:53

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.