Σπάρτη: «Ανεκμετάλλευτες  αίθουσες σχολείων λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών »

Τελικά η κυβέρνηση αποφάσισε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά , απλά με κάποιες μικρές αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τι να τα κάνεις τα νέα μέτρα όμως όταν για 3 μήνες δεν μπορείς βρεις μια ακόμα νηπιαγωγό για να χωρίσεις σε 2 τμήματα ένα νηπιαγωγείο της Σπάρτης όπου έχει 21 παιδιά με μια νηπιαγωγό σε 60τμ, όταν η σχολική μονάδα διαθέτει 2 αίθουσες και απλά η μία μένει ανεκμετάλλευτη( ενώ ο Δήμος Σπάρτης πληρώνει ενοίκιο κανονικά).   

Γνωρίζουμε ότι ο νέος νόμος του υπουργείου Παιδείας (εν μέσω πανδημίας) θέλει 25 +1 παιδιά σε μια τάξη για να γίνουν 2 τμήματα , όμως θα ξανά θέσω το ερώτημα σε ένα ολόκληρο Δήμο Σπάρτης δεν μπορεί να υπάρξει μία ακόμα νηπιαγωγός από το κράτος την ώρα που η ΟΜΙΚΡΟΝ καλπάζει ?

Ποια μέτρα είναι αυτά που θα καταφέρουν να μην κολλήσουν 21 παιδάκια 4 &5 χρόνων σε μια αίθουσα 60τμ?

Όταν θα κολλήσει Covid 19 και η νηπιαγωγός θα βρεθεί τότε άραγε νηπιαγωγός για να συνεχίσει η τάξη να λειτουργεί?

Δυστυχώς καμία πρόληψη … ακόμα και όταν υπάρχει και η δυνατότητα της ελεύθερης αίθουσας.

Να τονίσω ότι μιλάμε για παιδιά νηπιαγωγείου που πρέπει μια νηπιαγωγός  να έχει τον έλεγχο 21 παιδιών να φοράνε σωστά τις μάσκες τους και να μην έρχονται σε επαφή.

Νομίζω ότι πρέπει οι γονείς σχολείων που τα παιδιά τους συνωστίζονται στις αίθουσες χωρίς λόγο, να δραστηριοποιηθούν κάνοντας έγγραφη αναφορά προς την αρμόδια διεύθυνση Εκπαίδευσης της περιοχής τους και κατ’ επέκταση στο Υπουργείο Παιδείας.

Καλή χρονιά … και καλή δύναμη σε όλους τους εκπαιδευτικούς!

Last modified on Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2022 22:41

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.