Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών: Συμμετείχε, αποστέλλοντας πενταμελή ελληνική αντιπροσωπεία, στο πανευρωπαϊκό πρόγραμμα “Tolerance+Movies”

Η Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών συμμετείχε, αποστέλλοντας πενταμελή ελληνική αντιπροσωπεία, στο πανευρωπαϊκό πρόγραμμα “Tolerance+Movies” που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Oostduinkerke του Βελγίου κατά το χρονικό διάστημα 01-09 Νοεμβρίου 2022, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Erasmus+”.

Πρωταρχικοί στόχοι του προγράμματος απετέλεσαν ο ευαγής διάλογος και η συζήτηση σε θέματα ειρήνης, αρμονικής συνύπαρξης, ομόνοιας και συνεργασίας μεταξύ των λαών, μέσω της τέχνης του κινηματογράφου. 

Όπως μας ανέφερε ο υπεύθυνος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, κος Ιωάννης Σαμαρτζής, εντός του προγράμματος, οι συμμετέχοντες αποκόμισαν ποικίλα και παραγωγικά συμπεράσματα, ενημερώθηκαν για τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την αντιμετώπιση των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού, ανέπτυξαν κοινωνικές σχέσεις με συνομηλίκούς τους από όλη την Ευρώπη, ήρθαν σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς και, παράλληλα, προέβαλαν τον Ελληνικό -με ιδιαίτερη έμφαση στη Λακωνία- Πολιτισμό.

…και επειδή, σύμφωνα και με τη γνωστή ρήση, μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, οι νέοι και οι νέες της Λακωνίας μπορούν να δουν την επισυναπτόμενη φωτογραφία και να δηλώσουν συμμετοχή για το αμέσως επόμενο πρόγραμμα ανταλλαγής που πρόκειται να συνδιοργανώσουμε (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.