"Μισό" σύμβουλο εκπαίδευσης Νηπιαγωγών έδωσε στη Λακωνία η ΝΔ

Πριν λίγο ανακοινώθηκαν οι θέσεις των συμβούλων εκπαίδευσης απο το Υπουργείο Παιδείας, και είδαμε ότι η Λακωνία έχει θέσεις συμβούλων εκπαίδευσης για τα δημοτικά ενώ για τα νηπιαγωγεία καμία θέση ,διότι μάλλον ο σύμβουλος με έδρα την Αρκαδία θα εξυπηρετεί και την Λακωνία.

Τελικά βλέπουμε για άλλη μια φορά οτι η Λακωνία παραγκωνίζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ που θεωρεί και κάστρο τον νομό Λακωνίας.

Θεωρεί μάλλον ότι ένας σύμβουλος που θα έχει την Αρκαδία (έδρα) και θα εξυπηρετεί και την  Λακωνία θα κάνει σωστά την δουλειά. 

Στην περίπτωση που ένας σύμβουλος (όσο και αξιόλογος να  είναι) δεν θα έχει την δυνατότητα να ανταπεξέλθει σωστά  και για τους δύο αυτούς νομούς, άρα η Λακωνία αλλά και η Αρκαδία ενδεχομένως να μην έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα σε σχέση με άλλους νομούς της Πελοποννήσου.

Με τέτοιες προϋποθέσεις άραγε θα γίνει η σωστή αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που αγωνίζονται καθημερινά με 20 και 25 παιδιά , σε αίθουσες ισογείων καταστημάτων που στεγάζονται (επι το πλείστον) τα νηπιαγωγεία ?

Θα θέλαμε ειλικρινά να μάθουμε ποια είναι η θέση των βουλευτών της Λακωνίας, αλλά και των οργάνων που εκπροσωπούν τους εκπαιδευτικούς. 

Άραγε αναρωτιόμαστε είναι θέμα οικονομίας από το υπουργείο ή ότι η Λακωνία δεν εχει τις προϋποθέσεις (αριθμός νηπιαγωγείων) για να έχει μια θέση ενός συμβούλου εκπαίδευσης για τα νηπιαγωγεία?

Να σημειώσουμε ότι στην  Λακωνία υπάρχουν 64 μονάδες νηπιαγωγείων  ενώ στην Αρκαδία μόλις 44, ίσως θα έπρεπε να προβλέψει τουλαχιστον το Υπουργείο  ότι η έδρα του συμβούλου θα έπρεπε να είναι στην Λακωνία και όχι το αντίθετο. Ακόμα και δημογραφικά να το θέσουμε η Λακωνία έχει 84.469 (2021) και η Αρκαδία 77.551 (2021).

Το κάστρο Λακωνία έπεσε μάλλον … εκ των έσω! 

Να ευχηθούμε σε όλους τους αξιόλογους συμβούλους που επιλέχθηκαν καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΩΣΗΦ   
ΘΕΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ  
ΜΕΞΗ ΕΥΓΕΝΙΑ
ΘΕΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ  
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ   
ΘΕΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ  
ΚΑΝΑΚΑΡΗ ΕΛΕΝΗ           
ΘΕΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  
 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.