ΕΛΜΕ: Ο κύβος ερρίφθη - Μόνοι τους και όλοι μας

Φεβρουαρίου 12, 2023 0
Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ – ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ

Η συνέλευση των Προέδρων, των ΕΛΜΕ όλης της χώρας αποφάσισε με το εκκωφαντικό 100%, «μπλόκο» με όλα τα μέσα στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και στην κατηγοριοποίηση -- εξευτελισμό των εκπαιδευτικών. 

Η Τετάρτη 15 Φλεβάρη είναι μέρα της πρώτης μεγάλης και αποφασιστικής απάντησής μας. Καθολική πανεκπαιδευτική απεργία και αναμέτρηση των «ισχνών μειοψηφιών» του 100% που αντιδρούν κατά την κα Κεραμέως και της «μεγάλης» αποδοχής των κυβερνητικών θέσεων του 0%.

Είναι ένα πελώριο και άθλιο ψέμα ότι η λεγόμενη αξιολόγηση έχει στόχο τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων μας αλλά ακριβώς το αντίθετο. Θα μετατρέψει όλους (μόνιμους, νεοδιόριστους και αναπληρωτές) ανασφαλείς και υπό συνεχή δοκιμασία, για πάντα «δόκιμους»!!! Θα είμαστε συνεχώς υπό τον έλεγχο του ασφυκτικού μηχανισμού της διοίκησης, υπόλογοι/ες για όλα τα στραβά του δημοσίου σχολείου. Αυτή η εξευτελιστική, αντιεπιστημονική και αντεργατική διαδικασία όχι μόνο δε μας κατοχυρώνει αντιθέτως, μας ακυρώνει επιστημονικά και εργασιακά.

Όλοι μαζί, συσπειρωμένοι στα βήματα που έχει αποφασίσει ο κλάδος, μπορούμε να σταματήσουμε αυτό το αίσχος. Εδώ και τώρα και όχι σε κάποιο άγνωστο μέλλον με την αναμονή κάποιων ανύπαρκτων «σωτήρων»!!! 

Αυτό πρακτικά σημαίνει:

Από αύριο Δευτέρα σε όλα τα σχολεία ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί (μόνιμοι, νεοδιόριστοι, αναπληρωτές) τη δήλωση συμμετοχής της ΟΛΜΕ στην απεργία αποχή σε ένα ΕΝΙΑΙΟ έντυπο και το καταθέτουμε στο πρωτόκολλο του σχολείου.

Δεν συμμετέχουμε σε καμία εξωδιδακτική διαδικασία σχετική με τη ατομική αξιολόγηση ( ραντεβού με Σύμβουλο Εκπαίδευσης, ενημέρωση ψηφιακής πλατφόρμας κ.τ.λ.).

Αξιοποιούμε ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί όταν χρειαστεί τις 3ωρες στάσεις εργασίας της ΟΛΜΕ (καλύπτουν όλο το εργασιακό) για να μην μπουν οι αξιολογητές στις τάξεις μας. 

Την Τετάρτη 15/2 απεργούμε ΟΛΟΙ, να μην ανοίξει κανένα σχολείο. Με ένα μεγάλο απεργιακό ποτάμι που θα κατακλύσει όλη τη χώρα βροντοφωνάζουμε : Δάσκαλος σκυφτός - αμόρφωτος λαός. 

Ήδη η πλάστιγγα γέρνει προς τη πλευρά του αγώνα!! Τη μέρα της Απεργίας όλοι στη ΔΔΕ Αρκαδίας στις 11π.μ. για να  κερδίσουμε την άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων. Να σταματήσει τώρα η αντιδραστική αξιολόγηση!

 

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ!!!

 

 Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

 



Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.