Διάκριση για την ομάδα από τους Μολάους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής

Με διάκριση στις αποσκευές της γύρισε στους Μολάους η ομάδα του Παιδικού Εργαστηρίου Ρομποτικής και STEM «robotakiLAB», από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2023 του WroHellas, με στρατηγικό συνεργάτη την Cosmote και επιστημονικό σύμβουλο την STEM Education, ο οποίος έλαβε χώρα στις 26 Μαρτίου 2023 στο Κολλέγιο Αθηνών.

Η ομάδα, η οποία συμμετείχε στην κατηγορία «Εξελίσσω την πόλη μου με απλές μηχανές», στην Ανοικτή κατηγορία STEM για Α’ – Δ’ τάξεις δημοτικού, προκρίθηκε στον B’ αγωνιστικό γύρο και απέσπασε το «Ειδικό Βραβείο Μηχανολογίας». Οι υπόλοιπες ομάδες, που προκρίθηκαν μαζί της απέσπασαν από ένα ειδικό βραβείο.

Το project των παιδιών ήταν η εξέλιξη της πόλης των Μολάων μέσω της βελτίωσης των μηχανών ενός τυπογραφείου. Γι’ αυτό τον σκοπό κατασκεύασαν ένα τυπογραφικό πιεστήριο, μία κοπτική μηχανή και έναν νερόμυλο για να τροφοδοτεί με ανανεώσιμη πηγή ενέργειας το τυπογραφείο. Τέλος, η μακέτα που συνόδευε τις κατασκευές προσομοίαζε το κέντρο των Μολάων στην περιοχή του parking με τα κτήρια, την Πλατεία Δημάκου, την κεντρική οδό και το φαράγγι του Λάρνακα.

Με ανακοίνωσή του ο Γιώργος Τσωρομόκος, ο οποίος διευθύνει το εργαστήριο, είναι Πολιτικός Μηχανικός και απόφοιτος του Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης αναφέρει:

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συντοπίτες μας για τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους, με το να στηρίξουν τα παιδιά μας στον Τελικό. Επίσης ευχαριστούμε θερμά για την άψογη διοργάνωση, που για εμάς η συμμετοχή και μόνο ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία.

Προσωπικά ως εκπαιδευτικός – προπονητής των παιδιών θα ήθελα να εκφράσω τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μου στους γονείς, που πίστεψαν στις δυνάμεις μου, καθώς επίσης και την μητέρα Εύη Λάγγη, που διετέλεσε χρέη βοηθού προπονητή την ημέρα του διαγωνισμού.

Νιώθω ιδιαίτερα συγκινημένος, που εκπρόσωπος της κριτικής επιτροπής την ώρα της βράβευσης, μου ανέφερε πόσο δυναμική πρώτη εμφάνιση είχαμε ως ομάδα στον Διαγωνισμό.

Πηγή: monemvasianews.gr

Last modified on Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 22:24

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.