ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία«Η κυβέρνηση παίζει παιχνίδι με τη φωτιά»

Ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

«Η κυβέρνηση παίζει παιχνίδι με τη φωτιά»

Στην εφημερίδα «ΒΗΜΑ της Κυριακής» δημοσιεύτηκε η πληροφορία πως το κυβερνητικό σχέδιο για την ίδρυση νέου αστυνομικού σώματος, για τη δήθεν προστασία των ΑΕΙ, περιλαμβάνει αποθήκες οπλισμού εντός των Πανεπιστημίων.

Αν το δημοσίευμα ευσταθεί, θα πρόκειται για την πιο επικίνδυνη πρόκληση εκ μέρους της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως και για αδιανόητη σκέψη που μόνο όσοι θα ήθελαν να δυναμιτίσουν το ακαδημαϊκό κλίμα θα τολμούσαν να θέσουν σε εφαρμογή.

Λίγες ημέρες πριν, η υπουργός Παιδείας και ο υπουργός ΠΡοΠο διαβεβαίωναν πως το υπό θεσμοθέτηση αστυνομικό σώμα, στην ίδρυση του οποίοι αντιτίθεται η συντριπτική πλειοψηφία των πανεπιστημιακών αρχών, των ακαδημαϊκών, των φοιτητών, αλλά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών, δε θα φέρει πυροβόλα όπλα. Τώρα, δημοσιεύονται πληροφορίες για δημιουργία πυριτιδαποθηκών εντός των πανεπιστημίων.

Καλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει αν στα σχέδια της περιλαμβάνεται η μετατροπή των Πανεπιστημίων από κοιτίδες γνώσης και ελεύθερης διακίνησης ιδεών σε στρατόπεδα με ασφαλίτες, χαφιέδες και πυροβόλα όπλα. Όπως επίσης αν σχεδιάζει να εκκολάψει μια νέα γενιά πραιτοριανών ειδικών φρουρών, τύπου Κορκονέα.

Αν η απάντηση είναι ναι, δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρόκειται για μια από τις πιο επικίνδυνες κυβερνήσεις ενσυνείδητων προβοκατόρων και ηθικών αυτουργών πιθανών πράξεων βίας και αυταρχισμού με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ασφάλεια και τη ηρεμία, όχι μόνον της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας. Δικαίως, κάθε δημοκρατικός πολίτης διερωτάται τι παιχνίδι παίζει η κυβέρνηση με τη φωτιά.

Τα Πανεπιστήμια δεν θα παραδοθούν στην αστυνομοκρατία. Δεν θα ανεχτούν το νέο Σπουδαστικό της Ασφάλειας, που κατήργησε το φοιτητικό κίνημα με τους αγώνες του, το 1975. Όπως επίσης δε θα γίνουν μπαρουταποθήκες και πεδία βολής των αυταρχικών, νεοφιλελεύθερων και αντιεκπαιδευτικών ιδεοληψιών της όλο και πιο ακραίας Δεξιάς του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.