ΠΑΜΕ ΛΑκωνίας: "1 χρόνος κλειστά πανεπιστήμια … ΩΣ ΕΔΩ!"

Φεβρουαρίου 03, 2021 0

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

1 ΧΡΟΝΟΣ ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ… ΩΣ ΕΔΩ! ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ  ΜΑΣ!!! 

Είμαστε φοιτητές που σπουδάζουμε στη Σπάρτη είτε έχουμε καταγωγή από τη Λακωνία! Πολλοί  από εμάς επιστρέψαμε στον τόπο καταγωγής μας μόνιμα χωρίς να έχουμε τελειώσει τις σπουδές μας, λόγω  οικονομικών δυσκολιών των οικογενειών μας. Πολλοί γυρίσαμε στη μόνιμη κατοικία μας διατηρώντας  παράλληλα το σπίτι που νοικιάζουμε, περιμένοντας 1 χρόνο να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια μας. Πολλοί από  εμάς την ίδια στιγμή εργαζόμαστε για να τα βγάλουμε πέρα. 

Οι πρωτοετείς φοιτητές δεν έχουμε μπει ποτέ σε αμφιθέατρο! Έχουμε έρθει σε δύσκολη θέση όσον αφορά  τις σπουδές μας και πλέον όλοι έχουμε πειστεί ότι η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης  διδασκαλία. Έχουμε περάσει ένα χρόνο γεμάτο τηλεκπαίδευση μετ’ εμποδίων, με αναβολές κλινικών,  εργαστηρίων, πρακτικών ασκήσεων. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ! 

Η κυβέρνηση λοιπόν , αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για να ανοίξουν οι  σχολές, προχωρά σε σοβαρές αλλαγές που αφορούν τις σπουδές μας. Δίνει 30 εκατ. ευρώ για αστυνομία &  κάμερες στα Πανεπιστήμια αλλά προχωρά σε 8% μείωση του τακτικού προϋπολογισμού των Πανεπιστημίων  για το 2021.Το νέο νομοσχέδιο Κεραμέως- Χρυσοχοίδη θα υποβαθμίσει τις σπουδές μας ακόμα  περισσότερο: 

1) Προχωρούν σε αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο με σκοπό να πετάξουν εκτός σχολών  χιλιάδες μαθητές ώστε να τους ωθήσουν στην ιδιωτική εκπαίδευση, νομοθετώντας και την εξίσωση ιδιωτικών  κολλεγίων με τα Πανεπιστήμια. 

2) Ιδρύουν Πανεπιστημιακή Αστυνομία, βάζουν κάρτες εισόδου, face control και νέες πειθαρχικές ρυθμίσεις  δήθεν για να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα, με πραγματικό όμως στόχο την καταστολή του συλλογικού  αγώνα των φοιτητών. 

3) Βάζουν όριο σπουδών, ν+2 και ν+3, απειλώντας με διαγραφές χιλιάδες φοιτητές ενώ οι σπουδές μας με δική  τους ευθύνη καθυστερούν. Αποτελεί πρόκληση για όσους εργάζονται και παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με  δουλειά και σπουδές παράλληλα!  

Με τα 30 εκατομμύρια να ανοίξουν οι σχολές! Όχι σε αστυνομία και διαγραφές!

Διεκδικούμε:  

Την επαναλειτουργία των σχολών μας από το εαρινό εξάμηνο! Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για προστασία της Υγείας μας. Δεν θα ανεχτούμε άλλο η μόρφωσή μας να υποβαθμίζεται όλο και περισσότερο. Να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους φοιτητές που έφυγαν μόνιμα από τον τόπο σπουδών τους, μην αντέχοντας το οικονομικό κόστος.

Να δοθεί η δυνατότητα στους φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις να μπορούν να μετακινηθούν  οποτεδήποτε το επιθυμούν στις πόλεις σπουδών τους. 

Απαιτούμε την απόσυρση του Νομοσχεδίου! Να μην περάσει ο νέος τρόπος εισαγωγής, τα όρια φοίτησης. Διεκδικούμε αναβάθμιση του περιεχομένου των σπουδών!  

Ούτε σκέψη για Πανεπιστημιακή Αστυνομία και για πειθαρχικό δίκαιο! Οι φοιτητές που παλεύουν για σπουδές, δουλειά και δικαιώματα δεν είναι εγκληματίες! 

Για όσο παραμένουν τα ιδρύματα κλειστά να δοθεί ο απαραίτητος υλικοτεχνικός εξοπλισμός, τόσο για την  παρακολούθηση των μαθημάτων όσο και για την εξασφάλιση της συμμετοχής μας στην εξεταστική . Ειδικά για  όσους από μας διαμένουμε με τους γονείς μας οι οποίοι εργάζονται με τηλεργασία, και με τα αδέλφια μας, να  παρακολουθούν τα μαθήματα τους, δημιουργείται πρόβλημα τόσο με το ίντερνετ όσο και με την διαθεσιμότητα  των λάπτοπ, με κίνδυνο να μην καταφέρουμε να συμμετέχουμε στην εξεταστική του τρέχοντος εξαμήνου. 

Κανένας φοιτητής μόνος του! Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας! Δε θα αφήσουμε κανένα φοιτητή να χάσει  μάθημα στην εξεταστική επειδή δεν έχει ίντερνετ, επειδή δεν έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021 στις 15.00 στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης, με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας της δημόσιας υγείας, θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία των φοιτητών που βρίσκονται στη πόλη ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη. Καλούμε τους φοιτητές, τους γονείς, τους πολίτες της Σπάρτης να σταθούν στο πλευρό μας. 

 
 
 
 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.