Συνάντηση εργασίας για τη διαχείριση των νερών στον Δήμο Ευρώτα

Σεπτεμβρίου 13, 2021 0

Σύσκεψη με πρωτοβουλία του Θανάση Δαβάκη και του Δημάρχου Ευρώτα Δήμου Βέρδου, πραγματοποιήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου, με θέμα τη διαχείριση των νερών με έμφαση στην άρδευση. Στη σύσκεψη αυτή, στην οποία ήταν προσκεκλημένος του Λάκωνα βουλευτή ο Διευθυντής Υδατικών Πόρων του ΙΓΜΕ Δρ. Π. Σαμπατακάκης, συμμετείχαν και ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Τζινιέρης, αρμόδιος για θέματα υδατικών πόρων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι Αντιδήμαρχοι Ευρώτα Νίκος Γεωργοστάθης, Βασίλης Μπόλλας, Ζάχος Μπούτσαλης και Δημήτρης Φιφλής, ο Διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Παναγιώτης Δερτιλής και ο γεωπόνος Γιώργος Μπουφίδης.

Στη συνάντηση διαμορφώθηκαν τεχνικές προτάσεις με στόχο την προώθηση σε δεύτερη φάση στοχευμένων μελετών για την κατασκευή έργων ταμίευσης νερού, αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς και έργων εμπλουτισμού των υπογείων υδροφόρων της περιοχής, ενώ οριοθετήθηκαν τα σχετικά στάδια και οι φάσεις υλοποίησης.

Επίσης, συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση δεύτερης συνάντησης για τη βελτιστοποίηση αυτών των προτάσεων και τον προγραμματισμό της ένταξής τους στα προγράμματα της νέας ΚΑΠ (Κοινής Αγροτικής Πολιτικής).

Σχετικά με τη συνάντηση αυτή, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

Το ζήτημα της επάρκειας, της υφαλμύρωσης και της διαχείρισης του νερού στον Δήμο Ευρώτα, απασχολεί για χρόνια τους παραγωγούς της περιοχής και εντείνεται μέρα με τη μέρα.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους και τη συμβολή τους στη συνάντηση αυτή.

Σήμερα κάναμε μία καλή αρχή. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Θα ακολουθήσει σύντομα νέα διευρυμένη συνάντηση…

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.