Διεκδικούμε την επιβίωσή μας,την παραμονή στον τόπο μας και στις περουσίες μας!

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/10/21 ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ ΓΥΘΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΌΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ, ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ  ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Δευτέρα 4 Οκτώβρη 2021 ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Βερούτης παραχώρησε συνέντευξη σε περιφερειακό κανάλι της Πελοποννήσου. Όταν  τον ρωτήθηκε για το τι μέλλει γενέσθαι με τους πυρόπληκτους του δήμου Ανατολικής Μάνης, ήταν αποκαλυπτικός για την τύχη των  πυρόπληκτων λέγοντας επί της ουσίας ότι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη στο Γύθειο, όπου συμμετείχαν ο  υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και υπεύθυνος για την κρατική Αρωγή κ Τριαντόπουλος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης και οι δύο βουλευτές του νόμου της Νέας Δημοκρατίας, συζήτησαν και συμφωνήσαν για τα πόσα εκατομμύρια ευρώ θα δώσουν σε μεγαλοεργολάβους για την «αποκατάσταση» της περιοχής.

Όσο για τους πυρόπληκτους, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του υφυπουργού και την γνωστή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, κάτι που επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζος, στα ψίχουλα δηλαδή που σε καμιά περίπτωση δεν  μπορούν να καλύψουν την έκταση της ζημίας και την επιβίωσή μας.

 Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι λεφτά υπάρχουν πολλά για μεγαλοεργολάβους ενώ για τους βιοπαλαιστές αγρότες και το λαό που καταστράφηκε και   υποφέρει τίποτα. Τη στιγμή μάλιστα που για την καταστροφή  την μοναδική  ευθύνη έχει το ίδιο το κράτος.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο μόνος δρόμος για τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους, συνολικά για τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής μας, είναι αυτός της οργανωμένης αγωνιστικής διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων μας.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Συλλόγος Λακωνίας καλεί όλο το λαό του δήμου Ανατολικής Μάνης σε συντονισμό και δράση, να υψώσει το ανάστημά του και να διεκδικήσει τη ζωή που του ανήκει. Καλεί όλους τους μαζικούς φορείς του νομού αλλά και όλης της Πελοποννήσου και της χώρας, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα για την επιβίωσή μας!

Διεκδικούμε:

  • Άμεσα έκτακτη οικονομική ενίσχυσηόλων των πληγέντων, χωρίς κανέναν όρο και καμία προϋπόθεση για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες επιβίωσης.
  • Αποζημίωση και αναπλήρωση εισοδήματος στο 100% της πραγματικής ζημιάς χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αποζημίωση για τη φετινή μας παραγωγή που κάηκε, ενώ την είχαμε δουλέψει, στο συνολικό ύψος παραγωγής και τιμής (τιμής επιδότησης + τιμή πώλησης + ασφάλιση) και για όσα χρόνια απαιτούνται, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών. Ξεχωριστή επιχορήγηση για την αγορά δέντρων αλλά και όλων των απαραίτητων ενεργειών που πρέπει να γίνουν για την αποκατάσταση της παραγωγής.
  • Να χορηγηθούν, με ευθύνη του κράτους, όσες ζωοτροφές είναι αναγκαίες σε όλους τους κτηνοτρόφους για όσο καιρό διαρκεί η απαγόρευση βόσκησης. Να εξασφαλιστεί η αναγκαία τροφή για την επιβίωση των μελισσοσμηνών.
  • Άμεσα σχεδιασμός και υλοποίηση αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων. Μέτρα δασοπροστασίας,με διάνοιξη δασικών δρόμων, συντήρηση αντιπυρικών ζωνών, καθαρισμό των δασών και απομάκρυνση των εύφλεκτων υλικών από αυτά προς αποφυγή μελλοντικών καταστροφών στις εναπομείναντες δασικές εκτάσεις.
  • Απαλλαγή των πληγέντων από δημοτικά τέλη, Πάγωμα και διαγραφή χρεών, σε εφορία, ΔΕΗ, Ασφαλιστικές Εισφορές, τράπεζες. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ, για όλους τους κατοίκους των πυρόπληκτων Δήμων.
  • Την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ με αναγκαία και επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

Εκ του διοικητικού συμβουλίου

11/10/2021

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.