Ν.Κρητικός σε Σ.Κεδίκογλου:" Προτάσεις για τους επαγγελματίες αλιείς"

Φεβρουαρίου 25, 2022 0

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, υπεύθυνο για την αλιευτική πολιτική, κ.Σίμο Κεδίκογλου, πραγματοποίησε χθες ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός.

Ο κ. Κρητικός μετέφερε τις προτάσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Παράκτιων Επαγγελματικών Αλιευτικών Σκαφών, οι οποίες είναι οι παρακάτω:

  1. Εκπροσώπηση στα συμβούλια αλιείας από ένα μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης
  2. Αποζημιώσεις των αλιέων για τις καταστροφές των εργαλείων τους από τα θηλαστικά.
  3. Να οριστούν ζώνες προστασίας σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπου θα απαγορεύεται το ψάρεμα σε σημεία που θα υποδειχθούν από αλιείς.
  4. Κατάργηση του ζωντανού δολώματος όπως χταπόδι, καλαμάρι, σουπιά με οποιοσδήποτε τρόπο ψαρέματος.
  5. Επικήρυξη του λαγοκέφαλου
  6. Να γίνει καινούργιο Προεδρικό Διάταγμα για την ερασιτεχνική αλιεία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης, συντοπίτη μας, κ. Γιώργο Λιβανό, ο οποίος μετέφερε την αγωνία του κλάδου για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Ο κ.Κρητικός από την μεριά του ανέφερε: «Οι αλιείς, οι πλοιοκτήτες των αλιευτικών μας σκαφών πρέπει να στηριχθούν. Αποτελούν μέρος της παράδοσης της Ελλάδας και επιθυμία μου είναι να έχουμε στενή συνεργασία και με την Πανελλήνια Ένωση Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Αλιευτικών Σκαφών και με τον Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την στήριξη και την ανάπτυξη του κλάδου. Επίσης να συγχαρώ των Πρόεδρο για την πρόθεσή του για διάλογο και συνεργασία τις δύσκολες μέρες που περνά για ακόμη μια φορά η ελληνική κοινωνία, αλλά και όλος ο κόσμος, με την ακριβεία. Προχωράμε με διάλογο και συνεργασία.»

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.