Δήμος Σπάρτης : «Η Αγρότισσα στο Επίκεντρο: Προκλήσεις και Ευκαιρίες».

Ο Δήμος Σπάρτης, το ICC Women Hellas και το Δίκτυο Συνεργασίας και Ανάπτυξης των Δήμων Σπάρτης & Ευρώτα «evrosparta» 

τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας 

διοργανώνοντας εκδήλωση με θέμα:

«Η Αγρότισσα στο Επίκεντρο: Προκλήσεις και Ευκαιρίες».

 

Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 18.30

@Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού 

(Όθωνος Αμαλίας 129, Σπάρτη)

 

Αναμφισβήτητος ο ρόλος της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα καθώς πολλαπλά είναι τα οφέλη που προκύπτουν από αυτήν, τόσο για την γυναίκα που δραστηριοποιείται στον χώρο, όσο και για τον αγροτικό τομέα αυτόν καθ΄ αυτόν αλλά και την κοινωνική και οικονομική συνοχή των αγροτικών περιοχών συνολικότερα.

 

Οι γυναίκες μπορούν να επιτύχουν την μεγάλη αλλαγή στο νέο αγροεπιχειρείν εάν δημιουργηθούν ίσες ευκαιρίες και σχεδιαστούν στοχευμένες παρεμβάσεις για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

 

Οι γυναίκες που επιχειρούν στον αγροτικό τομέα αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις λόγω διακρίσεων, πολιτιστικών αντιλήψεων και νομικών φραγμών

 

Στόχος της εκδήλωσής μας είναι η ενθάρρυνση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα, η ανάδειξη της γυναίκας αγρότισσας και η ενίσχυσή της στις αγροτικές περιοχές.Πρόγραμμα Εκδήλωσης

 

Εισηγήσεις – Ομιλίες:

- «Το πρόσωπο της γυναίκας αγρότισσας. Το όραμα και η προσφορά της», από την κ. Παγώνα Κοκκονού
- «Ψηφιακά εργαλεία για μια βιώσιμη γεωργία» από την κ. Μάχη Συμεωνίδου, CEO  της εταιρείας Αgroapps.

 

- «Νέες μορφές καλλιεργειών πάνω στην βιοτεχνολογία & γυναικεία επιχειρηματικότητα : ο ρόλος της γυναίκας πάνω σε ένα καινοτόμο περιβάλλον» από τον κ. Δημήτρη Χατζιαθανάσιάδη Πρόεδρο της εταιρείας Comerco Agrotechnology IKE και την κ. Αγγελική Κουνούπα, Γεωπόνο Βιοτεχνολόγο

 

- Χριστιάνα Βαρδάκου :«Μια 26χρονη σχεδιάστρια που δημιουργεί μοναδικά υφάσματα και ρούχα βάφοντάς τα με φυτικές βαφές».

 

- «Αναγεννητική Γεωργία - οικονομική και παραγωγική ανθεκτικότητα και βιωσιμότητα» από την κ.  Shaila Darmos, Παραγωγός, έμπορος και ιδρύτρια της ΑΜΚΕ «Το Νότιο Σέλας»

 

- «Η νομική θέση της αγρότισσας σήμερα» από την κ.  Ελένη Γιαννοπούλου, δικηγόρος, μέλος ICC Women HellasΠαρεμβάσεις – Τοποθετήσεις:

-«Νέοι τρόποι προώθησης ελαιολάδου», από την κ. Σταύρη Μυλωνά

-«Προβλήματα και δυσκολίες στην καλλιέργεια και διάθεση των εσπεριδοειδών», από την κ. Γεωργία Κωνσταντάκου, Πρόεδρο του Γυναικείου Συλλόγου Στεφανιάς. 
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά, η παραδοσιακή ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου ΣπάρτηςLeave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.