Στ. Αραχωβίτης: “Επιβάλλεται η αύξηση της κρατικής επιδότησης ρεύματος για τα Ελαιοτριβεία εντός της ελαιοκομικής περιόδου”

Αναφορά κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στ. Αραχωβίτης, με αφορμή την έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου και τα δυσβάσταχτα πλέον έξοδα λειτουργίας των ελαιοτριβείων, λόγω της ενεργειακής κρίσης και της εκτίναξης του ενεργειακού κόστους, με αποτέλεσμα την εξωφρενική συρρίκωνση του εισοδήματος που τελικά θα αντλήσει ο παραγωγός από την πώληση του ελαιολάδου και που οριακά θα καλύψει τα δικά του έξοδα συγκομιδής. 



***Επισυνάπτεται η σχετική Επιστολή του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου (Π.Ε.Σ.Π) προς τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας.




Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:



Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ.κ. Υπουργούς:

  • Οικονομικών
  • Ανάπτυξης & Επενδύσεων
  • Περιβάλλοντος & Ενέργειας

 

ΘΕΜΑ: «Αύξηση της κρατικής επιδότησης ρεύματος για τα Ελαιοτριβεία εντός της τρέχουσας ελαιοκομικής περιόδου»




Ο βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης καταθέτει προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας αναφορά την Επιστολή του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου (Π.Ε.Σ.Π), όπου καταγράφεται η άμεση ανάγκη κρατικής επιδότησης του ρεύματος για τα Ελαιοτριβεία, μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης, εντός της τρέχουσας ελαιοκομικής περιόδου, προκειμένου ν' ανταπεξέλθουν τα ελαιοτριβεία στο επιπλέον κόστος χωρίς να επιβαρυνθούν οι παραγωγοί. 




Επισυνάπτεται η Επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες σας και να με ενημερώσετε σχετικά.



Αθήνα, 14/10/2022



Ο καταθέτων Βουλευτής

Αραχωβίτης Σταύρος

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.