Ελένη Κιούση: "Oι κτηνοτρόφοι στο έλεος των υποτιμήσεων"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΕΝΗΣ ΚΙΟΥΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ: «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ – ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΖΩΗΣ»

Σπάρτη, Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

Σε συγκέντρωση κτηνοτρόφων του νομού Λακωνίας, που πραγματοποιήθηκε στη Σκάλα το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024, παραβρέθηκε η Ελένη Κιούση, ως εκπρόσωπος στον νομό του περιφερειακού συνδυασμού «Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής», με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούλη.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε ενόψει της σημερινής κινητοποίησης αγροτών και κτηνοτρόφων που διοργανώνει η Πελοποννησιακή Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων στην Τρίπολη.

Χαιρετίζοντας την κινητοποίηση, η κα Κιούση επεσήμανε ότι, ιδιαίτερα η μεγάλη μείωση  της βασικής ενίσχυσης στους παραγωγούς, σε συνδυασμό με τη μειωμένη τιμή πώλησης του αιγοπροβείου γάλακτος που επιβάλλουν οι μεσάζοντες και οι γαλακτοβιομηχανίες, υποβαθμίζουν το εισόδημα, καθιστούν την κτηνοτροφική δραστηριότητα ασύμφορη και απειλούν το ρόλο της κτηνοτροφίας ως παραγωγικής δραστηριότητας.

Συγκεκριμένα, η κα Κιούση δήλωσε:  

Οι καταναλωτές έχουν εγκαταλειφθεί στο έλεος των ανατιμήσεων και οι κτηνοτρόφοι στο έλεος των υποτιμήσεων. Είναι υπεκφυγή να προσπαθούμε να χρεώσουμε την ακρίβεια στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους και να τους ζητάμε χαμηλότερες τιμές πώλησης -  και όχι σ’ εκείνους που κερδοσκοπούν με την ακρίβεια

Είναι λάθος η μειωμένη βασική ενίσχυση στους παραγωγούς, όπως λάθος είναι και οι πλειστηριασμοί στα χωράφια, στις στάνες και στην πρώτη κατοικία. Χωρίς ιδιόκτητα χωράφια, χωρίς ιδιόκτητες στάνες, δεν υπάρχει πρωτογενής τομέας, δεν υπάρχει ζωή στην ύπαιθρο δεν υπάρχουν  χωριά, δεν υπάρχει Ελλάδα

Ο περιφερειακός συνδυασμός «Πελοπόννησος - Αφετηρία Ζωής», με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούλη, είναι δίπλα στους κτηνοτρόφους, είναι δίπλα στους αγρότες και αυτό θα το δείξει όπως και όπου μπορεί. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.