Παράταση ως τον Ιούνιο για αιτήσεις ένταξης στο μέτρο της ενεργητικής προστασίας

Φεβρουαρίου 19, 2021 0

Παράταση έως την 1η Ιουνίου πήραν οι αιτήσεις ένταξης στο Μέτρο 5.1 που αφορά την επιδότηση εξοπλισµού ενεργητικής προστασίας σε δενδρώδεις καλλιέργειες.

Σύµφωνα µε τη σχετική τροποποιητική απόφαση η παραπάνω ηµεροµηνία αφορά την καταχώρηση αιτήµατος ένταξης στο ΠΣΚΕ, ενώ ο φυσικός φάκελος υποβάλλεται σε δύο αντίτυπα, πρωτότυπο υπογεγραµµένο από τον δυνητικό δικαιούχο και αντίγραφο, το αργότερο εντός αποκλειστικής προθεσµίας δεκαπέντε (15) ηµερολογιακών ηµερών (16 Ιουνίου 2021), µετά την καταληκτική ηµεροµηνία υποβολής των αιτήσεων στήριξης. Τα δύο αντίτυπα (πρωτότυπο και αντίγραφο) υποβάλλονται στο αρµόδιο υποκατάστηµα του ΕΛΓΑ.Σύµφωνα µε τη σχετική τροποποιητική απόφαση η παραπάνω ηµεροµηνία αφορά την καταχώρηση αιτήµατος ένταξης στο ΠΣΚΕ, ενώ ο φυσικός φάκελος υποβάλλεται σε δύο αντίτυπα, πρωτότυπο υπογεγραµµένο από τον δυνητικό δικαιούχο και αντίγραφο, το αργότερο εντός αποκλειστικής προθεσµίας δεκαπέντε (15) ηµερολογιακών ηµερών (16 Ιουνίου 2021), µετά την καταληκτική ηµεροµηνία υποβολής των αιτήσεων στήριξης. Τα δύο αντίτυπα (πρωτότυπο και αντίγραφο) υποβάλλονται στο αρµόδιο υποκατάστηµα του ΕΛΓΑ.

Επιπλέον όσων αφορά τα Συλλογικά Σχήµατα Γεωργών (ΣΣΓ) προστίθενται ακόµα δύο προϋποθέσεις ένταξης σύµφωνα µε την τροποποιητική: Πρώτον, να έχουν υποβάλλει Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης κατά το έτος 2020 για να επιδοτηθούν επενδύσεις ενεργητικού συστήµατος για την προστασία των καλλιεργειών από το χαλάζι ή και την βροχή σε αγροτεµάχια που ανήκουν κατά κυριότητα ή κατά χρήση στο ΣΣΓ. ∆εύτερον, το συλλογικά σχήµα να έχει εξοφλήσει τις ασφαλιστικές του εισφορές στον ΕΛ.Γ.Α. για το έτος 2019 κατά την ηλεκτρονική οριστικοποίηση της αίτησης.

Υπενθυµίζεται ότι το Μέτρο 5.1 συνολικού προϋπολογισµού 15 εκατ. ευρώ, καλύπτει το 80% του κόστους για την υλοποίηση επενδύσεων ενεργητικής προστασίας από τον παγετό, το χαλάζι και τη βροχή. Εκµεταλλεύσεις µε πυρηνόκαρπα, µηλοειδή, ακτινίδια, αµπέλια, κεράσια και ρόδια µπορούν να ενταχθούν. Η µέγιστη δαπάνη που επιδοτείται ανά επένδυση καθορίζεται ανά καλλιέργεια και είδος επένδυσης φτάνοντας το µέγιστο τα 3.950 ευρώ το στρέµµα.

Last modified on Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 11:36

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.