'Οχι στην ιδιωτικοποίηση των νερών απο τους εργαζόμενους στην ΔΕΥΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑ ΣΠΑΡΤΗΣ

                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Να αποσυρθεί τώρα το Νομοσχέδιο για την Ρ.Α.Α.Ε.Υ. που ιδιωτικοποιεί τα νερά

Το Σωματείο Εργαζομένων στην ΔΕΥΑ Σπάρτης συμμετέχει στην τετράωρη στάση εργασίας στις ΔΕΥΑ για την Πέμπτη 9/3/2023 και από ώρα 11:00 π.μ. μέχρι την λήξη του ωραρίου στις 15:00 μ.μ.

Απαίτησή μας είναι η άμεση απόσυρση του κατάπτυστου νομοσχεδίου για την Ρ.Α.Α.Ε.Υ. επειδή:

  • Ο τομέας παροχής των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στην Ελλάδα ΔΕΝ ιδιωτικοποιείται , ούτε και επιτρέπεται εκ του Συντάγματος να ιδιωτικοποιηθεί.
  • Δεν υφίσταται ανάγκη δημιουργίας ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής στα νερά γιατί δεν υπάρχει το ανταγωνιστικό πλαίσιο , με άλλα λόγια δεν υπάρχει ελεύθερη αγορά , την οποία πρέπει να εποπτεύσει , να ελέγξει και να ρυθμίσει για να τηρηθούν οι κανόνες ανταγωνισμού.

Η Κυβέρνηση , σε αντίθεση και με τις αποφάσεις του ΣτΕ επιχειρεί με κάθε τρόπο έμμεσο ή άμεσο να ιδιωτικοποιήσει τα νερά και τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης αδιαφορώντας προκλητικά για τα συμφέροντα των πολιτών.

Με εικοσαετή καθυστέρηση επαναφέρει αποτυχημένες μορφές ιδιωτικοποίησης που εφαρμόστηκαν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για ποιο λόγο;  Ποιους  εξυπηρετεί και εφαρμόζει αποτυχημένα μοντέλα , όταν είναι γνωστή η κατάληξή τους. Μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού , τεράστια επιβάρυνση των καταναλωτών , επισφαλή ποιότητα νερού και γενικά των υπηρεσιών.  Σήμερα το σύνολο των χωρών αυτών επανέφεραν την διαχείριση του νερού στο κράτος και στους Δήμους.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους της ΔΕΥΑ Σπάρτης, να συμμετέχουν στην 4ωρη στάση εργασίας.  Συγκέντρωση στα γραφεία της ΔΕΥΑΣ στις 11:00 π.μ.

Να απαιτήσουμε όλοι μαζί : Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το νομοσχέδιο για την Ρ.Α.Α.Ε.Υ

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Ηλιόπουλος

                               

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.