Κινδύνευσε εργαζόμενη στο κάστρο Μυστρά από κεραυνό

Την Κυριακή το απόγευμα κεραυνός χτύπησε την καστροπολιτεία του Μυστρά με αποτέλεσμα να γίνουν εκτεταμένες ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ιεράς Μονής Παντανάσσης και σε άλλα κτίρια του κάστρου, μέχρι και να κινδυνεύσει εργαζόμενη (φύλακας) του κάστρου η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σπάρτης.

Η ένταση του κεραυνού δημιούργησε κατολισθήσεις στο κάστρο και πολύ μεγαλύτερες στην Μονή Παντανάσσης.

Εκτός από τις υλικές ζημιές κινδύνεψε μια φύλακας που ήταν σε απόσταση 200μ (εντός του κάστρου), στο χώρο που βρισκόταν έσκασε ηλεκτρικό σώμα θέρμανσης με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα με την ακοή της μόνο ευτυχώς , και στην συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Σπάρτης.

ΚΑΣΤΡΟ ΜΥΣΤΡΑ (2)

Μέχρι και σήμερα γίνονται καταγραφές των ζημιών από τον αρχαιολογική υπηρεσία και προσπάθεια αποκατάστασης ειδικά του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ιερά Μονή Πανατανάσσης , διότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ρεύμα μάλιστα ακόμα και φαγητό προμηθεύονται από έξω, επίσης ο χώρος της Μονής παραμένει κλειστός στους επισκέπτες για λόγους ασφαλείας.

Ερωτήματα έχουν γεννηθεί σε εργαζόμενους και πολίτες αν υπάρχει αλεξικέραυνο ή άλλα μέτρα προστασίας από ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως αυτά των κεραυνών μιας και η καστροπολιτεία είναι στις παρυφές του Ταϋγέτου και έχει πολλούς εργαζόμενους και επισκέπτες καθημερινά.

Να θυμίσουμε ότι πριν μερικά χρόνια κεραυνός είχε σκοτώσει το γαϊδουράκι που ήταν σήμα κατατεθέν στο κάστρο.

ΚΑΣΤΡΟ ΜΥΣΤΡΑ (4)

Ας ελπίσουμε ότι  παρθούν έγκαιρα τα απαραίτητα αναγκαία μέτρα που θα διαφυλάξουν  την ασφάλεια των εργαζομένων και επισκεπτών.

Να σημειώσουμε ότι η υπηρεσία Διεύθυνσης συντήρησης Αρχαίων και Νεότερών Μνημείων  που βρίσκεται στην Αθήνα, ενημέρωσε τους συντηρητές που εργάζονται στο κάστρο να απέχουν των εργασιών τους μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές και να διασφαλιστεί ο κίνδυνος ατυχήματος λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών.

ΚΑΣΤΡΟ ΜΥΣΤΡΑ (1)

Last modified on Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023 15:14

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.