Μονεμβασιά:Συνελήφθησαν δύο Τούρκοι για κατασκοπεία(φωτό)

Σεπτεμβρίου 19, 2023 0

Το δρομολόγιο των Τούρκων που συνελήφθησαν για κατασκοπεία -Tα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Παρακολουθούσαν με drone εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο - Συνελήφθησαν στη Μονεμβασιά
Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των Αρχών για τη πλήρη σκιαγράφηση της διαδρομής και των ενεργειών που έκαναν οι δύο άνδρες από την Τουρκία που συνελήφθησαν για κατασκοπεία στρατιωτικών εγκαταστάσεων στον Πόρο. 
Στο «μικροσκόπιο» των ερευνητών που χειρίζονται την υπόθεση έχει μπει το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δύο άνδρες καθώς και το υλικό που κατέγραψαν στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού στο νησί
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου. Από εκεί πέρασαν στη Σμύρνη και στη συνέχεια στη Χίο και στον Πειραιά, ενώ και οι δύο είχαν δηλώσει τα κανονικά τους στοιχεία.
 
ΤΟΥΡΚΟΙ
Από τον Πειραιά έφθασαν στον Πόρο την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου όπου κατέλυσαν σε ένα ξενοδοχείο και την επόμενη ημέρα προσέγγισαν τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και «σήκωσαν» το drone.
Η «πτήση» διήρκησε περίπου 10 λεπτά με τους δύο άνδρες να γίνονται αντιληπτοί από στελέχη του Ναυτικού τα οποία και ειδοποίησαν τις Αρχές. 
Μετά την «πτήση» του drone στον Πόρο, οι δύο Τούρκοι ετοίμασαν τα μπαγκάζια τους, επιβιβάστηκαν στις μηχανές BMW που διαθέτουν και κατευθύνθηκαν προς το Ναύπλιο όπου και έμειναν για ένα βράδυ, ενώ την επόμενη αναχώρησαν για τη Μονεμβασιά. Εκεί ήταν που εντοπίστηκαν από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και συνελήφθησαν
 
 
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, οι δύο άνδρες σκόπευαν, μετά την Μονεμβασιά, να επισκεφθούν την Πάργα και την Αλεξανδρούπολη και να επιστρέψουν στην Κωνσταντινούπολη στις 27 Σεπτεμβρίου. 
Κατά τη σύλληψή τους, κατασχέθηκαν το drone, τα κινητά τους τηλέφωνα καθώς και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος. 
 
Η υπόθεση ερευνάται από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, με τα στελέχη της να εξετάζουν δύο σενάρια. Το πρώτο είναι οι δύο άνδρες να ήρθαν στη χώρα για διακοπές και απλά να θέλησαν να καταγράψουν κάποιες εικόνες χωρίς να έχουν σκοτεινές προθέσεις. Το δεύτερο είναι να πρόκειται για κατασκόπους που εκτελούν συγκεκριμένο σχέδιο, κάτι το οποίο θα φανεί και από το υλικό που έχουν καταγράψει.
 
Εντύπωση πάντως προκαλεί ένα αυτοκόλλητο στη μηχανή ενός εκ των δύο, που φαίνεται ένας λύκος και αναγράφεται η φράση «μοναχικός λύκος» με ότι αυτό συνεπάγεται για την ιδεολογία του αναβάτη. Σήμερα οι δύο άνδρες αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή Πειραιά προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις. Οι κατηγορούμενοι, δεν αποδέχονται τις κατηγορίες και λένε πως ήρθαν στην χώρα μας για τουρισμό. 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.