Συνεδρίασε η Διϋπουργική Επιτροπή για το Ελληνικό Σήμα

Φωτεινή Αραμπατζή: Εργαζόμαστε αρμονικά τα 3 Υπουργεία για την ισχυροποίησηκαι την προστιθέμενη αξία του Ελληνικού Σήματος

Διϋπουργική σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης για το Ελληνικό Σήμα πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 2Νοεμβρίου με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. ΝίκουΠαπαθανάση, του Υφυπουργού Εξωτερικών για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια, κ.Κώστα Φραγκογιάννη και της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. ΦωτεινήςΑραμπατζή.

Στη σύσκεψη μετείχαν και οι Γενικοί Γραμματείς Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας τουΥπουργείου Εξωτερικών, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης και Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή τουΥπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Πάνος Σταμπουλίδης καθώς και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν.Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε το πλαίσιο των ενεργειών για την δυναμική επανεκκίνηση τουΕλληνικού Σήματος, το οποίο παρά την θεσμοθέτησή του το 2014 έμεινε «στα χαρτιά», με εργαλεία τηναναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου, που το διέπει και κυρίως την χάραξη εθνικής στρατηγικής για τηνπροώθηση και προβολή του Σήματος στην ελληνική και την διεθνή αγορά.

Σε δήλωσή της μετά την διϋπουργική σύσκεψη, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ.Φωτεινή Αραμπατζή τόνισε:«Τα τρία συναρμόδια Υπουργεία συνεργαζόμαστε αρμονικά με στόχο την «αναγέννηση» του ΕλληνικούΣήματος προκειμένου να αξιοποιήσουμε το rebranding, που έχει πετύχει η χώρα μας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αύξηση των εξαγωγών των προϊόντων του Αγροδιατροφικού Τομέα κατά 9,8% το πρώτοεξάμηνο του 2020, εν μέσω πανδημίας.

Εργαζόμαστε με γνώμονα το Ελληνικό Σήμα να προωθηθείδυναμικά ώστε να αποκτήσει ισχυρή ταυτότητα στη συνείδηση των καταναλωτών, ελκυστικότητα για τιςεπιχειρήσεις και εν τέλει προστιθέμενη αξία για τα ελληνικά προϊόντα, στόχο που αποτελεί στρατηγικήπροτεραιότητα για την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Last modified on Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 09:27

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.