Έντονη διαμαρτυρία των Κυνηγετικών συλλόγων Λακωνίας

Με κοινή ανακοινωσή τους οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι Σπάρτης-Μολάων-Γυθείου και Β.Λακεδαίμονος, διαμαρτύρονται  έντονα για την  απαγόρευση μετακίνησης για άσκηση θήρας.

Αγαπητοί κύριοι εκπρόσωποι του Νομού Λακωνίας

Κατανοώντας την δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα, θέλουμε κι εμείς με την παρούσα επιστολή να διαμαρτυρηθούμε έντονα για την απαράδεκτη απαγόρευση μετακίνησης για άσκηση θήρας που επιβλήθηκε προφορικά από τον κ. Χαρδαλιά σε τηλεοπτικά μέσα και να μεταφέρουμε σε όλους τους υπεύθυνους την οργή, αγανάκτηση και απογοήτευση των μελών μας για την άδικη και άνιση μεταχείριση που τους επιφύλαξε η πολιτεία εν μία νυχτί ….

Όλα τα μέλη μας κατέβαλαν στην Πολιτεία σεβαστά ποσά, από χρήματα που δεν τους περίσσευαν, προκειμένου να αποκτήσουν άδεια θήρας για το 2020-2021 ( ύστερα μάλιστα από τις προφορικές δεσμεύσεις που είχε δώσει ο κύριος Γεωργιάδης και άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης ότι σε ενδεχόμενο Lockdown θα υπάρχει πρόβλεψη για μετακίνηση για  άσκηση θήρας ).

Αφήνοντας κατά μέρος το αν είναι νόμιμος θεσμικά ο τρόπος απαγόρευσης της μετακίνησης για σκοπούς θήρας, είναι όμως πονηρός διότι δεν απαγορεύτηκε το κυνήγι, δεν επηρεάστηκε ή τροποποιήθηκε η ρυθμιστική θήρας 2020 – 2021, δεν εκδόθηκε ΦΕΚ από το αρμόδιο Υπουργείο ή απόφαση Δασάρχη που να απαγορεύει την άσκηση θήρας.

Μόνον προφορικώς και τηλεοπτικώς, δια στόματος κ. Χαρδαλιά απαγορεύτηκε το κυνήγι, χωρίς μάλιστα καμία σχετική διάταξη να συμπεριληφθεί στο ΦΕΚ αρ. φύλλου 4899/6-11-2020 Τεύχος Β.

Η πονηρή δικαιολογία είναι ότι δεν εμπίπτει η μετακίνηση για άσκηση θήρας στις εξαιρέσεις του άρθρου 3 αρ. 2 της υπ’ αρίθμ. Δ1α/Γ.Π.Οικ.:71342 ΚΥΑ.

Παραβλέφθηκε εντελώς ο Ν. 86/1969 ( Δασικός Κώδικας ), στο άρθρο 251 παρ. 1 του οποίου ορίζεται με σαφήνεια ότι η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα καθ’ όλη την Επικράτεια.

Επίσης δεν προβλέφθηκε η άσκηση των κυνηγετικών σκύλων η οποία δεν μπορεί να γίνει με λουράκι μία ώρα σε πάρκα και πλατείες. Ο νόμος προβλέπει ότι η άσκηση των κυνηγετικών σκύλων επιτρέπεται όλο το χρόνο στην ύπαιθρο σε ζώνες εκγύμνασης.

Απροβλημάτιστα θα μπορούσε να προβλεφθεί η άσκηση θήρας ως αθλητική δραστηριότητα και να ενταχθεί στις εξαιρέσεις μετακίνησης.

Είναι ξεκάθαρη η διάκριση εναντίον των κυνηγών.

Ζητάμε να δείτε το πρόβλημά μας με την σοβαρότητα, που αξίζει στις 200.000 Έλληνες κυνηγούς, όπως και αυτοί την επέδειξαν όποτε και όταν τους ζητήθηκε από την Πολιτεία.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΛΑΩΝ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΘΕΙΟΥ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Β. ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΩΝ

 
 
 
 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.