Δήμος Σπάρτης: Λεύκωμα των ηρώων και των ηρωίδων του 1821

Η «Επιτροπή των 200 χρόνων από το 1821» του Δήμου Σπάρτης, σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου συνέταξαν, επιμελήθηκαν και εξέδωσαν ένα συνοπτικό – αντιπροσωπευτικό λεύκωμα των ηρώων και των ηρωίδων σχετικά με την δράση τους κατά την Επανάσταση του 1821 σ’ όλη την περιοχή ευθύνης του σημερινού Δήμου Σπάρτης (Ν. 3852/2010).

Το συγκεκριμένο λεύκωμα, σε μορφή τετραδίου, μετά από απόφαση και έγκριση της σχολικής δαπάνης του Ν. Π. του Σ.Ε.Π.Ε. του Δήμου, θα διανεμηθεί στους/στις μαθητές/τριες των ΄Εκαι ΄ΣΤ τάξεων όλων των Δημοτικών σχολείων του Δήμου, καθώς και ένα αντίτυπο στη διεύθυνση κάθε Σχολικής Μονάδας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα πλαίσια μιας εκτων πολλών δράσεων και εκδηλώσεων του Δήμου για τα 200 χρόνια από την Παλιγγενεσία  του Έθνους μας το 1821.

Από την αρχή, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας ανταποκρίθηκε ένθερμα στην πρόταση αυτή αφού πιστεύει πώς είναι ένας πρόσφορος τρόπος να μεταλαμπαδευτούν τα ιστορικά γεγονότα του τόπου μας στους μικρούς μας μαθητές.

Την επιμέλεια της έκδοσης του λευκώματος είχαν η Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Πολιτικής και συντονίστρια της Επιτροπής “ΕΛΛΑΔΑ 1821 ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ”, κ. Γεωργία Ζαχαράκη Αναστασοπούλου και ο κ. Δημήτρης Μιχαλάκος, Αντιπρόεδρος της Α΄ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Σπάρτης.

1 ΛΕΥΚΩΜΑ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ 1821

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.