Moto Cross : Στο ίδιο έργο θεατές … αλλά με τραυματισμένους και διασωληνομένους!

Γράφει ο Τάκης Κούρος - Φωτορεπόρτερ 

Σήμερα δυστυχώς μου ξύπνησαν μνήμες που προσπαθούσα 2 χρόνια να ξεχάσω, και μιλάω για το ατύχημα μου όταν μια μοτοσυκλέτα Moto Cross σε αγώνα στην Σπάρτη ήρθε και «προσγειώθηκε» επάνω μου , στέλνοντας με στο νοσοκομείο με πολλαπλά κατάγματα (12 στον αριθμό) και δημιουργώντας μου πλέον και προβλήματα στην καθημερινότητα τα μου.

Διάβασα για ένα ατύχημα που έγινε στα Γιαννιτσά όταν μια μηχανή έφυγε από την πορεία της και έπεσε σε μία σιδερένια κολώνα και στην συνέχεια η κολώνα έπεσε σε δύο θεατές  στέλνοντας τους σοβαρά τραυματισμένους μάλιστα διάβασα και ενδεχομένως διασωληνωμένους στο νοσοκομείο.

Δείτε εδώ το ατύχημα απο τα Γιαννιτσά https://www.iefimerida.gr/ellada/sobaro-atyhima-se-agones-motocross-sta-giannitsa

Εγώ κάλυπτα τον αγώνα δημοσιογραφικά αυτοί σήμερα ήταν απλοί θεατές , άρα συμπέρασμα όπου και να είσαι κινδυνεύεις και κινδυνεύεις γιατί κάποιοι ενδεχομένως κάτι δεν κάνουν καλά, φταίει ίσως ο έλεγχος που «γίνετε» από τους υπεύθυνους?

Μόλις 2 χρόνια πέρασαν από το ατύχημά μου, και ενώ έχω κάνει καταγγελία στην εισαγγελία της Σπάρτης αλλά και στην Γ.Γ.Αθλητισμού και στον κ.Αυγενάκη, όπως γνωστοποίηση έχει γίνει και σε όλους τους βουλευτές του νομού Λακωνίας για ελλιπή μέτρα για την προστασία όλων όσων βρίσκονται στους αγώνες δεν έχει γίνει τίποτα, άρα μην αναρωτιέται κάποιος γιατί γίνονται όλα αυτά ...ακόμα!

Η καταγγελία μου έχει αριθμό πρωτοκόλλου και  σας καταθέτω μέρος αυτής:

«Είμαι υποχρεωμένος μετά το ατύχημα  να θέσω κάποια ερωτηματικά, έτσι ώστε  να πραγματοποιηθεί έλεγχος  όσο αναφορά την τήρηση της νομιμότητας  διεξαγωγής του αγώνα και τήρηση των μέτρων ασφαλείας  του συγκεκριμένο αγώνα , και στην περίπτωση ελλείψεων αν υπάρχουν την δίωξη όλων των εμπλεκομένων. 

Μέσα από την συγκεκριμένη περίπτωση μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή για την πλήρη νομιμότητα και ασφάλεια των αγώνων και έτσι  να προστατέψουμε  ανθρώπινες ζωές που ενδεχομένως να κινδυνέψουν στο μέλλον.

Είμαι στην διάθεση της εισαγγελίας μπορώ να καταθέσω έγγραφα, φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν τον εν λόγω αγώνα , και να καταθέσω και ο ίδιος ότι γνωρίζω μετά από δημοσιογραφική έρευνα.

Επιστολή  επίσης θα κατατεθεί και στην Γ.Γ. Αθλητισμού για όσα παραπάνω σας αναφέρω.

Η ασφάλεια αγωνιζομένων ,θεατών και ανθρώπων που εργάζονται (δημοσιογράφοι, οπερατέρ, κριτές κτλ) θα πρέπει να είναι το κυρίαρχο στην τέλεση αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Με την βοήθειά σας  για τον έλεγχο αλλά ταυτόχρονα και με την δημοσιοποίηση που γίνει μέσω των ΜΜΕ που συνεργάζομαι, ευελπιστώ ότι θα έχουμε βάλει ένα λιθαράκι για την ασφάλεια των αγώνων»

 Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο τα συμπεράσματά  δικά σας… 

Δείτε εδώ το ατύχημα μου τότε 

https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/dimosiografos-stin-sparti-kategrapse-tin-stigmi-pou-peftei-mixani-epano-tou-pics/2919108/

 

 

Last modified on Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021 21:07

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.