Kαμπάνια «Ζω τη ζωή, μ’ ένα τραγούδι!», αφιερωμένη στον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1.

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. & η Panik Records ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό!

Μελίνα Ασλανίδου – Γιώργος Θεοφάνους «Ζω Τη Ζωή»
Στίχοι: Θάνος Παπανικολάου
Το τραγούδι που «ντύνει» την καμπάνια

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ., πιστή στο όραμά της να στέκεται πάντα και με κάθε τρόπο αρωγός σε όλα τα παιδιά με διαβήτη τύπου 1 και αποτίοντας φόρο τιμής στη συμπλήρωση 100 ετών από την ανακάλυψη της ινσουλίνης, ξεκίνησε το Νοέμβριο, μήνα ευαισθητοποίησης για το Διαβήτη, την καμπάνια «Ζω τη ζωή, μ’ ένα τραγούδι!», που είναι αφιερωμένη στην έρευνα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1.

Στην Ελλάδα, περισσότερα από 150 παιδιά ετησίως διαγιγνώσκονται με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, αριθμός που φαίνεται να αυξάνει συνεχώς, ενώ παγκοσμίως σύμφωνα με την Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF), ο αριθμός των διαγνωσμένων παιδιών και εφήβων υπερβαίνει το 1,1 εκατομμύριο.

Καθώς τα ποσοστά του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 αυξάνονται ραγδαία τόσο στη χώρα μας όσο και παγκοσμίως και η νόσος εκδηλώνεται σε όλο και μικρότερες ηλικίες, η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.), ένα φιλανθρωπικό σωματείο που βρίσκεται σταθερά εδώ και 39 χρόνια στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, υποστηρίζοντας με κάθε τρόπο τα παιδιά και τους νέους με Διαβήτη τύπου 1 σε όλη τη χώρα, το 2021 αποφάσισε να συμβάλει και στην ενίσχυση της έρευνας του διαβήτη και σχεδίασε την καμπάνια «Ζω τη ζωή, μ’ ένα τραγούδι!», με στόχο τη συγκέντρωση πόρων για την επιχορήγηση ερευνητικού προγράμματος με αντικείμενο τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 στα παιδιά και τους εφήβους.

Η  Προκήρυξη του ερευνητικού προγράμματος έχει ήδη αποσταλεί από την Π.Ε.Α.Ν.Δ.

  1. Στους φορείς: Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (Ε.Δ.Ε.), Διαβητολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος
  2. Στα ερευνητικά κέντρα των: Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών, Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ, Ίδρυμα Φλέμινγκ, Δημόκριτος, Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία και
  3. Στα Πανεπιστήμια: Αθήνας, Κρήτης, Πατρών, Λαρίσης, Θεσσαλονίκης στις σχολές Ιατρικής, Βιολογίας και Νοσηλευτικής.

Επίσης θα αναρτηθεί στη ιστοσελίδα της Π.Ε.Α.Ν.Δ., τα social media που διαθέτει και στο περιοδικό Νεανικός Διαβήτης - ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ.

Το αντικείμενο της έρευνας θα εστιάζει στους τομείς: διάγνωση, πρόληψη,  φαρμακολογία (νέες τεχνικές ινσουλινοθεραπείας), γενετική, επιδημιολογία, θεραπευτική αντιμετώπιση, επιπλοκές (πρόληψη, μηχανισμοί, επιδημιολογικά δεδομένα).

Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας, η Π.Ε.Α.Ν.Δ. βρήκε έναν πολύτιμο συμπαραστάτη, τη μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία της Ελλάδας την Panik Records, οι άνθρωποι της οποίας ενθουσιάσθηκαν με το εγχείρημα και υιοθέτησαν το όραμά μας, κάνοντας το στόχο μας και δικό τους!

Έτσι, η Π.Ε.Α.Ν.Δ. είχε την τιμή και τη χαρά να συνεργασθεί με την Panik Records, το γνωστό για την προσφορά του προς τα παιδιά μουσικοσυνθέτη Γιώργο Θεοφάνους, την εκπληκτική ερμηνεύτρια Μελίνα Ασλανίδου και το στιχουργό μεγάλων επιτυχιών Θάνο Παπανικολάου, που αγκάλιασαν αμέσως την προσπάθειά μας και δημιούργησαν  αφιλοκερδώς ένα υπέροχο τραγούδι για την Π.Ε.Α.Ν.Δ. και τα άτομα με Διαβήτη τύπου 1.

Οι τρεις καταξιωμένοι καλλιτέχνες «συμμάχησαν» και μετέτρεψαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο σε τραγούδι όλα εκείνα που περικλείονται στο όραμα της Π.Ε.Α.Ν.Δ.: Πιστεύω, Ελπίζω, Αγωνίζομαι, Νικάω τον Διαβήτη.

Το τραγούδι «ΖΩ ΤΗ ΖΩΗ» κυκλοφορεί από την Panik Records σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα μουσικής και συνοδεύεται από music video στο YouTube. Στόχος όλων μας είναι το τραγούδι να μπει στις καρδιές μικρών και μεγάλων και να αποτελέσει την αφορμή ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό για τη χρηματοδότηση του ερευνητικού προγράμματος.

Όραμά μας είναι το τραγούδι αυτό να αποτελέσει το εφαλτήριο για τη βελτίωση της ζωής των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, μιας νόσου που προσβάλλει κατά κύριο λόγο το πιο πολύτιμο μέρος της κοινωνίας μας, τα παιδιά και τους νέους.

Η συνεργασία αυτή έχει για εμάς ιδιαίτερη αξία και μας έχει προσφέρει μεγάλη χαρά, καθώς ο σκοπός είναι πολύ σημαντικός και είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε σε αυτόν. Προσδοκία και επιθυμία όλων μας είναι το τραγούδι να αγαπηθεί από όλες τις ηλικίες, να το ακούσουν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα, να μάθουν όλοι τα λόγια του τραγουδιού και να το σιγοτραγουδούν.

Για την επίτευξη του σκοπού της καμπάνιας, η Π.Ε.Α.Ν.Δ. δημιούργησε μία διαδικτυακή πλατφόρμα στη διεύθυνση www.peand.gr, μέσω της οποίας μπορούν όλοι να συμβάλουν στην κοινή προσπάθεια, κάνοντας δωρεά από 1 ευρώ και βάζοντάς το δικό τους λιθαράκι στη δημιουργία μιας καλύτερης ζωής για τα άτομα με Διαβήτη τύπου 1.

Το όραμά μας ωστόσο δεν σταματά εδώ! Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. θα συνεχίσει την προσπάθεια υποστήριξης της έρευνας για το Διαβήτη τύπου 1 και τα επόμενα χρόνια, με τη διοργάνωση ακόμη περισσότερων δράσεων, με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή η επιστήμη θα επιτύχει την πολυπόθητη ίαση του διαβήτη τύπου 1.

Για να συμμετάσχετε κι εσείς στην προσπάθεια και να συμβάλλετε στο σκοπό μας, μπορείτε να:

  • Δείτε το video clip στο Panik YouTube, στη ροή του PanikTV (μέσω CosmoteTV), στα social media της Panik Records, στο site & τα social media της Π.Ε.Α.Ν.Δ.
  • Σκανάρετε το QR code του τραγουδιού στην αφίσα που θα αναρτηθεί πανελλαδικά στα σχολεία, στα διαβητολογικά ιατρεία και σε πολλά άλλα σημεία.
  • Κάνετε μια δωρεά (από 1 ευρώ) στην πλατφόρμα της Π.Ε.Α.Ν.Δ. που δημιουργήθηκε για την καμπάνια «Ζω τη ζωή, μ’ ένα τραγούδι!» (www.peand.gr).
  • Ακούσετε το τραγούδι όσες περισσότερες φορές μπορεί καθένας, καθώς όλα τα έσοδα από την ακρόαση του τραγουδιού θα δοθούν από την Panik Records στην Π.Ε.Α.Ν.Δ.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Αθηναίων, την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (Ε.Δ.Ε), τη δισκογραφική εταιρεία Panik Records και τους καλλιτέχνες και δημιουργούς του τραγουδιού κ. Γιώργο Θεοφάνους, κ. Θάνο Παπανικολάου και κ. Μελίνα Ασλανίδου, καθώς και τους χορηγούς της δράσης Coffee Berry και Novo Nordisk Hellas και τον υποστηρικτή BIOAXIS Healthcarediabetes, για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή μας και την πολύτιμη συμμετοχή τους στην υλοποίηση της καμπάνιας.

poster A4 021221

                                                                                                                                                 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.