19 Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Παιδικής Κακοποίησης... Ας μιλήσουμε ανοιχτά γι’ αυτή!

Γράφει η Σόφη Βαφάκου - Spartanews.gr

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Παιδικής Κακοποίησης θέλαμε να σας παραθέσουμε τη συνέντευξη που είχε δώσει στη δημοσιογράφο Σόφη Βαφάκου, η Έλενα Ράπτη για την προώθηση της καμπάνιας ΕΝΑ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ με αντικείμενο τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών!

Σε μάστιγα της εποχής μας έχει εξελιχθεί η παιδοφιλία, με τα περιστατικά σε βάρος μικρών παιδιών, από διεστραμμένους δράστες, που προκαλούν φρίκη και αντιμετωπίζουν σχεδόν καθημερινά οι αρμόδιοι αξιωματικοί και ψυχολόγοι της Ελληνικής Αστυνομίας, να αυξάνουν συνεχώς.

Το έργο τους πολύ δύσκολο, αφού πρέπει, όχι απλώς να διαλευκάνουν σοβαρές υποθέσεις και να φτάσουν στη σύλληψη των δραστών, αλλά ταυτόχρονα να μην “πληγώσουν” παιδικές ψυχές, που έχουν βιώσει εφιαλτικές καταστάσεις.

Ο φόβος και η ντροπή που εμποδίζει τα παιδιά να μιλήσουν για αυτό καθιστά ακόμη πιο δύσκολο τον υπολογισμό του αριθμού των παιδιών που υφίστανται σεξουαλική κακοποίηση. Έρευνες δείχνουν ότι 3 στα 4 παιδιά δε θα μιλήσουν για αυτό που έχουν βιώσει και αυτό το «κουβαλάνε» και ως ενήλικες καθώς 1 στους 4 γυναίκες και 1 στους 6 άνδρες αναφέρουν ότι έχουν υποστεί κάποια μορφή σεξουαλικής κακοποίησης. Δείτε στο βίντεο το πώς εντοπίζεται και πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται η σεξουαλικη κακοποίηση παιδιών!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.