Γ.Κεραμιδάς: Οι «ΦΟΙΝΙΚΕΣ» της Σπάρτης

Ο βασιλιάς Λεωνίδας επιβλέπει την πόλη με το άγρυπνο βλέμμα του. Στρέφοντας τα μάτια προς τα πάνω, ο ουρανός πλαισιωμένος από σύννεφα μας μεταφέρει σε μια ομορφιά που μας κάνει να στοχαζόμαστε. Κοιτώντας μπροστά, προβάλλουν οι «Φοίνικες» σύμβολα της Σπάρτης.
Ένα σύμβολο είναι κάτι που είναι ικανό να δώσει μια σημασία, ένα νόημα διαφορετικό από αυτό που εμφανώς αντιπροσωπεύει.
Στην αρχαία Ελλάδα, ο Φοίνικας ήταν σύμβολο τόσο του αθλητισμού και της δόξας που αποκτούν οι νικητές στους αγώνες, όσο και της ενότητας & αδελφοσύνης λόγω του παραστήματος του. Για τη χριστιανική εκκλησία, ο Φοίνικας θεωρείται δέντρο της ζωής και τα κλαδιά του συμβολίζουν τη νίκη κατά του θανάτου. Είναι σύμβολο της νίκης, των δικαίων ανθρώπων και της δικαιοσύνης.
Ο Βασιλιάς Λεωνίδας βλέπει περήφανα τους Φοίνικες, με τα γερά στερεωμένα φύλλα τους που διατηρούνται για πάντα, με το ξύλο του κορμού τους που δεν υποχωρεί και δεν λυγίζει στην πίεση, όπως δεν υποχώρησε και εκείνος με τους 300, όπου με ρώμη όχι μόνο στο σώμα αλλά και στο φρόνημα, αρνήθηκαν τα δώρα και τις τιμές του Ξέρξη, νίκησαν το θάνατο και δόξασαν την Ελλάδα.
"Οι Φοίνικες αποτελούν μέρος της ιστορίας της πόλης, συμβολίζοντας με την μακροβιότητα τους τη νίκη κατά του θανάτου".
Καλό βράδυ!
Υ.Γ : Ευχαριστώ τη Σόφη Βαφάκου, η οποία τράβηξε αυτή την εξαιρετική φωτογραφία σήμερα το πρωί, χαρίζοντας μου την έμπνευση να γράψω!
Καλό βράδυ!
Γιώργος Κεραμιδάς Coaching – Consulting - Training

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.