Fire summer camp 2023 στο Έλος Δήμου Ευρώτα(video)

Στα πλαίσια της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα θέματα πυροπροστασίας, πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης  ατυχημάτων στα οποία επιλαμβάνεται και επιχειρεί το Πυροσβεστικό Σώμα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου διοργάνωσε το 5ο fire summer camp την Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023.

Η ψυχαγωγική, ενημερωτική και εκπαιδευτική αυτή δράση, πραγματοποιήθηκε κατά τις απογευματινές ώρες στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Έλους, Δήμου Ευρώτα Λακωνίας.

 Εκεί, ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Ευρώτα και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ευρώτα, έχοντας την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Έλους ανέπτυξαν  τις παρακάτω δράσεις:

  • Ανάπτυξη πυροσβεστικών εγκαταστάσεων σε στίβο δράσεων με φυσικά εμπόδια και πυροσβεστικές δοκιμασίες από μαθητές.
  • Ενημέρωση και εκπαίδευση διάσωσης με διασωστικά σκοινιά και συμμετοχή των μαθητών στις βασικές αρχές χρήσης των διασωστικών σκοινιών.

Παιδιά σχολικής ηλικίας με ενθουσιασμό, αυτοπεποίθηση και πειθαρχία, ακολουθώντας τις οδηγίες των πυροσβεστών συμμετείχαν σε όλες τις δράσεις   παρακινώντας ακόμα και κάποιους διστακτικούς να ακολουθήσουν.

 Με την ολοκλήρωση των δράσεων για τους μικρούς πυροσβέστες, σειρά πήραν στην ενημέρωση οι γονείς και συνοδοί των παιδιών, οι οποίοι παρακολούθησαν μια απλή και κατανοητή περιγραφή την ανάγκης για πρόληψη και αποφυγή ενεργειών που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά στην ύπαιθρο αλλά και στο σπίτι.  

Άκουσαν απλές συμβουλές άμεσης αντίδρασης στην έναρξης μιας πυρκαγιάς και έλαβαν βασικές γνώσεις στην χρήση φορητού πυροσβεστήρα, ώστε να  μπορούν να επέμβουν σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Με την χρήση του πυροσβεστήρα και η κατάσβεση πυρκαγιάς από τους παραβρισκόμενους γονείς ολοκληρώθηκε το 5ο fire summer camp αφήνοντας μια ευχάριστη διάθεση σε μικρούς και μεγάλους που έδωσαν ραντεβού  για την επόμενη χρονιά.

Την ευθύνη και τον σχεδιασμό για την διεξαγωγή των δράσεων Fire summer camp έχει ο Διοικητής την Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου

Αντιπύραρχος  Κωνσταντίνος Γραφάκος

Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών κάθε ηλικίας στα θέματα πυροπροστασίας, στην πρόληψη, και στην αποφυγή πανικού που αποτελούν βασικές αρχές Πυροσβεστικής Παιδείας.

Last modified on Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2023 20:56

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.