Ζαχαράκη:"Ενώνουμε δυνάμεις για έναν κόσμο,που υπάρχει θέση για όλους και όλες"

Κάθε άνθρωπος είναι φτιαγμένος -από τη φύση του- να κοιτά ψηλά, να οραματίζεται και να προσπαθεί ν’ αγγίξει το όνειρο του. Για να το πετύχει, όμως, χρειάζεται φτερά που θα τον βοηθήσουν να φτάσει γρηγορότερα και ευκολότερα. Τα φτερά είναι οι ικανότητες του καθενός. Κάποιοι, όμως, έχουν ιδιαίτερα φτερά και νιώθουν διαφορετικοί… Όμως , μπορούν κι εκείνοι ν’ ανέβουν ψηλά – απλώς χρειάζονται δίπλα τους κάποιους για να τους μάθουν τον τρόπο ν’ ανοίγουν τα φτερά τους και να πετούν και αυτοί όλο και πιο ψηλά.

   Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ. Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και στις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

    Ενώνουμε λοιπόν  τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε έναν κόσμο, όπου υπάρχει θέση για όλους και για όλες μας. Στην  επίσκεψη μου στο Δ.Σ. του Συλλόγου ΑΜΕΑ Λακωνίας πρόσφατα μετέφερα  το ενδιαφέρον του Δημάρχου μας κ.Πέτρου Δούκα και ολόκληρης της Δημοτικής αρχής σχετικά με θέματα που τους αφορούν και τους ενημέρωσα για τις ενέργειες που ήδη έχει προβεί η παρούσα Δημοτική αρχή αποδεικνύοντας την ευαισθησία απέναντι στα προβλήματα που τους απασχολούν και είναι τα εξής:

  • Έχουμε προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λειτουργήσει στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης ΑΜΕΑ στο Δήμο μας.
  • Προχωρούμε σε υλοποίηση προγράμματος για την κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Σπάρτης», συνολικού προϋπολογισμού 155.175,00 €.
  • Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες ώστε το ειδικό σχολειό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να μεταστεγαστεί σε έναν πιο άνετο και εύχρηστο χώρο για τους μαθητές με ιδιαίτερες δεξιότητες.
  • Επίσης εξετάζεται η δυνατότητα κατασκευής νέου Ειδικού σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Οι δομές του Δήμου είναι δίπλα στα ΑΜΕΑ και στον σύλλογο ΑΜΕΑ Λακωνίας.
  • Έχουν προγραμματισθεί ποικιλία δράσεων για την ευαισθητοποίηση των Δημοτών σχετικά με θέματα που απασχολούν τα ΑΜΕΑ.

    Σήμερα λοιπόν παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία θυμόμαστε ότι   μπορούν κι εκείνοι ν’ ανέβουν ψηλά – απλώς χρειάζονται δίπλα τους κάποιους για να τους μάθουν τον τρόπο ν’ ανοίγουν τα φτερά τους και να πετούν και αυτοί όλο και πιο ψηλά.  

                                                                                                   Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και

                                                                                             Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Σπάρτης

                                                                                               Γεωργία Ζαχαράκη Αναστασοπούλου

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.