Τα Χριστούγεννα «ανάβουν» και φέτος στη Βαμβακού Λακωνίας!

Φωτάκια που λαμπυρίζουν, ιστορίες, μελωδίες και παιχνίδια σε ένα εορταστικό απόγευμα με άρωμα χωριού

8 Δεκεμβρίου, 2020 – Συντονιστείτε διαδικτυακά

Τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζουμε πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες. Η πανδημία μάς κρατάει μακριά από τους αγαπημένους μας ανθρώπους και τους αγαπημένους μας τόπους. Όμως, τώρα, πιο πολύ από ποτέ, πρέπει να βρούμε τρόπους να χαμογελάμε και να πλημμυρίζουμε τις καρδιές μας με όμορφα και αυθεντικά συναισθήματα θαλπωρής, αγάπης και ελπίδας. Από τη Βαμβακού, φέτος, με αγάπη, φέρνουμε κοντά σας με τη βοήθεια της τεχνολογίας, χριστουγεννιάτικες μελωδίες, παιχνίδια και δέντρα υποδοχής, ιστορίες από το παρελθόν και νοσταλγικές στιγμές, αλλά και live σύνδεση με το χωριό την ώρα της καθιερωμένης αντίστροφης μέτρησης και της φωταγώγησης του δέντρου.

Ως σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων, έχει πλέον καθιερωθεί το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, στολισμένο με πολλά αστραφτερά λαμπιόνια και πολύχρωμα στολίδια, παιχνίδια και κορδέλες, με ένα λαμπρό αστέρι στην κορυφή να δείχνει τον δρόμο στους ταξιδιώτες. Σήμερα, στα ορεινά χωριά, συνηθίζεται το Χριστουγεννιάτικο δέντρο να είναι ένα έλατο, τοποθετημένο στην κεντρική πλατεία, ενώ συνήθως στολίζεται από όλους τους κατοίκους. Η φωταγώγησή του και η αποκάλυψη του εορταστικού διακόσμου αποτελούν μια γιορτή για όλους.

Φέτος, οι συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να ακολουθήσουμε όλα τα έθιμα, όμως η Vamvakou Revival, θέλοντας να μοιραστεί μαζί σας χαρμόσυνα μηνύματα αισιοδοξίας, χαράς και ελπίδας, φέρνει την εορταστική ατμόσφαιρα από τη Βαμβακού στο σπίτι σας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού, χάρη στην υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)!

Την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, στις 18:00, συντονιστείτε διαδικτυακά και ελάτε να ταξιδέψουμε μέχρι το αγαπημένο μας χωριό, για να ανάψουμε τα φώτα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία και να μπούμε στο κλίμα των εορτών. Τα Χριστούγεννα έρχονται στη Βαμβακού! Ας ανάψουμε τα φώτα, λοιπόν!

H εκδήλωση είναι κατάλληλη για όλους και θα προβληθεί live μέσω της ιστοσελίδας www.vamvakourevival.org και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook και YouTube) της Vamvakou Revival.

#ChristmasfromVamvakou

#VamvakouRevival

Επικοινωνία

Ελένη Μάμη, Ομάδα Vamvakou Revival

Βαμβακού, 230 67, Λακωνία

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

+30 27310 76233

www.vamvakourevival.org

Like us on Facebook @VamvakouRevival

Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.