Λευκόχωμα - Χωρίς γεφύρι και με το ρέμα «ΜΑΥΡΟ» (video)

VIDEO YOUTUBE https://www.youtube.com/watch?v=bnhYpLyVRTI

Μόλις 15χλμ έξω από την Σπάρτη στο χωριό Λευκόχωμα , οι κάτοικοι αγωνιούν για ένα μικρό γεφύρι ώστε  να μπορούν να μετακινούνται ελευθέρα και με ασφάλεια , ένα γεφύρι που κοντεύει να κλέψει το τίτλο «Το γεφύρι της Άρτας» διότι δεν λέει να ξεκινήσει η κατασκευή του εδώ και χρόνια.

Όμως στο σημείο που είναι να κατασκευαστεί το γεφύρι είναι ένα ρέμα , όπου με την πρώτη βροχή το πέρασμα γίνετε επικίνδυνο και  μερικές φορές είναι και αδύνατο.

Το ρέμα αυτό στο ρεπορτάζ διαπιστώσαμε και μετά από καταγγελίες κατοίκων ότι έχει ένα μαύρο χρώμα με αποτέλεσμα όπου περνά να  γίνονται όλα μαύρα.

Στο σημείο υπήρχε έντονη δυσοσμία η οποία όταν έχει ζέστη αυτή η δυσοσμία να γίνετε πιο έντονη με αποτέλεσμα τα σπίτια του χωριού να μην μπορούν να ανοίξουν ούτε παράθυρα. Ερωτήματα  από τους κατοίκους τι μπορεί να είναι αυτό , αν είναι επικίνδυνο για την υγεία τους και αν παρθεί δείγμα για να γίνει ανάλυση τι είναι αυτό και φυσικά από που προέρχεται.

Το συγκεκριμένο ρέμα καταλήγει στο Ευρώτα και όλα αυτά στον Λακωνικό κόλπο, άρα πρέπει να υπάρξει διερεύνηση του θέματος από τις αρχές που έχουν την ευθύνη, και να γίνει ενημέρωση και στους κατοίκους που ζουν εκεί.

Ερωτήματα

  • Πότε θα γίνει το γεφύρι τελικά (Δήμος Σπάρτης) ?
  • Το μαύρο χρώμα στο ρέμα από τι είναι , υπάρχει κίνδυνος ρύπανσης ή ακόμα και μόλυνσης, έχει παρθεί δείγμα, και από που προέρχεται όλο αυτό? (Περιφέρεια)

Κάτοικος της περιοχής μας μιλά στην κάμερα για όλα αυτά…

 

 

 

Last modified on Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024 15:33

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.