Συναυλία στο Κάστρο της Μονεμβασιάς με τη Λίνα Ροδοπούλου

Σάββατο 16 Μαρτίου

Η Λίνα Ροδοπούλου έρχεται στο κάστρο Μονεμβασιάς για μια μοναδική εμφάνιση στην Πλατεία Ελκόμενου Χριστού, το Σάββατο 16 Μαρτίου στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων του δήμου Μονεμβασιάς. Υπό τον ήχο της κέλτικης άρπας θα μας ταξιδέψει στη Μεσόγειο με τραγούδια από την Ιταλία, τη Γαλλία, την  Πορτογαλία, και από την υπόλοιπη Ευρώπη. Δε θα λείψουν αγαπημένες σε όλους μας  μελωδίες  από κάθε γωνιά της πατρίδας μας, όπως παραδοσιακά ακούσματα, τα οποία διασκευασμένα, θα ζωντανέψουν σε μια νέα ονειρική διάσταση. Μαζί της θα βρίσκεται ο ταλαντούχος κιθαρίστας και συνθέτης, Σωτήρης Καστάνης.

Η εκδήλωση τελείται υπό την αιγίδα του δήμου Μονεμβασιάς καθώς και της ένωσης γυναικών Μονεμβασιάς «Οι Μονεμβασιώτισσες»

Σάββατο 16 Μαρτίου
Πλατεία Ελκόμενου Χριστού
Ώρα έναρξης: 18.30
Είσοδος ελεύθερη

Λίγα λόγια για τη Λίνα Ροδοπούλου:

Η Λίνα Ροδοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και από τα πρώτα μαθητικά της χρόνια έδειξε ιδιαίτερη κλίση στη μουσική και τις τέχνες. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σπούδασε μουσική (κλασσική κιθάρα και δίπλωμα μονωδίας) καθώς και χορό, με δίπλωμα των τριών αστεριών στη Jazz.

Έχει διδάξει τραγούδι στην παιδική και μικτή χορωδία του δήμου Βριλησσίων και Μαρκόπουλου, καθώς και στη χορωδία Νέας Ερυθραίας, όπου διδάσκει έως και σήμερα ως βοηθός του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη. Έχει εμφανιστεί ως χορωδός και υπεύθυνη διδασκαλίας στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, καθώς και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για την παράσταση «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη».

Ως σολίστ, συμμετείχε στο ΟΑΚΑ σε αφιέρωμα στον Γιώργο Χατζηνάσιο μαζί με τον ίδιο, ενώ έχει επίσης συμπράξει με καλλιτέχνες όπως ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και ο Αντώνης Μιτζέλος. Έχει εμφανιστεί με χορωδίες αλλά και ως σολίστ σε πολλά φεστιβάλ εντός και εκτός Αθηνών. Μετρά πολλές εμφανίσεις στις αθηναϊκές  μουσικές σκηνές, (Christmas theatre, θέατρο Ακροπόλ, κ.α.) με ποικίλο διεθνές και ελληνικό ρεπερτόριο.

Την προσωπική της δισκογραφία αποτελούν τόσο ο γαλλόφωνος δίσκος της με την μουσική επιμέλεια και την κλασική κιθάρα του Παναγιώτη Μάργαρη όσο και τα ελληνόφωνα singles της.

RODOPOYLOY AFISA

 

Last modified on Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024 09:33

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.