Μήνυμα δημάρχου Σπάρτης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Το μήνυμα της σημερινής επετείου της 25ης Μαρτίου είναι διαχρονικό: Μας θυμίζει αφενός την ανδρεία, την αποφασιστικότητα και το πείσμα των προγόνων μας για Ελευθερία, αφετέρου ότι ακόμη και μια «χούφτα ανθρώπων», σύμφωνα με τα λεγόμενα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ρίχτηκαν στον Αγώνα και ενωμένοι σαν γροθιά, χωρίς να υπολογίζουν αριθμούς και όπλα, κατόρθωσαν αυτό που για την εποχή φάνταζε ακατόρθωτο.

Ο σημερινός εορτασμός, όμως, είναι διπλός. Συμπίπτει με τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, της χαρμόσυνης είδησης προς την ανθρωπότητα, του μυστηρίου της ένωσης του Θείου με το ανθρώπινο. Και ο εθνικό-απελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων ενσωμάτωσε αυτό το μήνυμα της βαθιάς πίστης ότι τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο.

Σήμερα, λοιπόν, δεν γιορτάζουμε απλώς την εθνική μας αφύπνιση και όσους αγωνίστηκαν μέχρις εσχάτων για να είμαστε ελεύθεροι. Γιορτάζουμε, επίσης, την πίστη στις δυνάμεις μας, τη δυνατότητά μας να αλλάξουμε τον κόσμο, να τον κάνουμε ακόμα καλύτερο για εμάς και τις επόμενες γενιές. Ενωμένοι σαν μια γροθιά μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά και θα προχωρήσουμε.

 Χρόνια πολλά σε όλες και όλους.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης

Μιχάλης Βακαλόπουλος

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.