Στ. Αραχωβίτης: «Ημέρα της Γυναίκας: Οπισθοδρόμηση και επιδείνωση σε εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα»

Η φετινή Ημέρα της Γυναίκας διαφέρει από τις άλλες.

Γιατί φέτος, οι Γυναίκες πρώτες βιώνουν τις πολλαπλές επιπτώσεις της τηλε-εργασίας στα εργασιακά δικαιώματα και στην ισότιμη ένταξή τους στην εργασία. Έπεσαν θύματα mobbing στο εργασιακό τους περιβάλλον και τόλμησαν να καταγγείλουν τα περιστατικά. Η ελαστικοποίηση του ωραρίου, η παράλληλη φροντίδα των παιδιών εκτός σχολείου με τις δυσκολίες στην τηλ-εκπαίδευση και ο διαρκής εγκλεισμός με τις παράπλευρες επιπτώσεις του, καθιστούν τις γυναίκες περισσότερο ευάλωτες. 

Παράλληλα, τις τελευταίες εβδομάδες, γίνεται από την Κυβέρνηση της ΝΔ μια πρωτοφανής επιχείρηση επίδειξης ισχύος και βίας απέναντι σε παιδιά που σπουδάζουν και σε αμέριμνες  οικογένειες σε πλατείες. Οι Γυναίκες αποστρέφουν πρώτες το πρόσωπό τους από τις αποκρουστικές αυτές και ακροδιεξιάς έμπνευσης συμπεριφορές, γιατί γνωρίζουν καλά ότι η αναβίωσή τους εγκυμονεί κινδύνους πρώτα για εκείνες και τις οικογένειές τους.

Έτσι, τις τελευταίες βδομάδες, σε όλα τα πλάνα, οι Γυναίκες βρίσκονται μπροστά, αντιστεκόμενες, υψώνοντας τη φωνή τους, στηρίζοντας σθεναρά το κίνημα #metoo και υπερασπίζοντας αρχές, αξίες και  δίκαιο.

Σήμερα τιμούμε και υποκλινόμαστε στις Γυναίκες που πήγαν την ανθρωπότητα ένα βήμα πιο μπροστά. Τιμούμε και υποκλινόμαστε στον άνθρωπο με τους πολλούς ρόλους: τη μητέρα, την εργαζόμενη, τη σύντροφο, την αγωνίστρια της κάθε ημέρας.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.