Βιωματικό σεμινάριο: «ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ: ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΔΙΔΙΚΤΥΑΚΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΕΦΗΒΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: «ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ: ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Η εφηβεία του παιδιού είναι μια περίοδος κρίσης για το ίδιο και ταυτόχρονα για όλη την οικογένεια. Έφηβοι και γονείς φαίνεται ξαφνικά να μιλούν άλλη γλώσσα. Οι γονείς παρακολουθούν το παιδί τους να μπαίνει στο «τούνελ» της εφηβείας και αναρωτιούνται με αγωνία τι μπορεί να κρύβεται στην άλλη άκρη, στο τέλος του. Δικαιολογημένα αγωνιούν και πολλές φορές βρίσκονται σε αδιέξοδο χωρίς να ξέρουν τι να κάνουν. 

 Η εφηβεία χαρακτηρίζεται από τεράστιες βιολογικές, συναισθηματικές και ψυχολογικές αλλαγές αλλά και από την προσπάθεια του εφήβου να προσαρμοστεί σε αυτές. Η κατάσταση αυτή επιτείνεται από τη σύγχρονη κοινωνία και τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτή, τις συνεχείς, δηλαδή, και ραγδαίες μεταβολές, την ανασφάλεια και την κρίση αρχών και αξιών.

Η εφηβεία είναι μια μακρόχρονη αναπτυξιακή περίοδος κατά την οποία το παιδί βιώνει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο σκέψης και επικοινωνίας με τους άλλους.

Σε αυτήν την περίοδο, οι συγκρούσεις είναι πλέον καθημερινές και ο ρόλος των γονέων επαναπροσδιορίζεται προκειμένου να υπάρχει λειτουργική συμβίωση με τον έφηβο.

Στην ομάδα γονέων μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς μας και μέσα από βιωματικές ασκήσεις υιοθετούμε καλύτερους τρόπους επικοινωνίας με τον έφηβο.

Στόχοι:    

  • εύρεση λειτουργικών τρόπων επίλυσης προβλημάτων
  • βελτίωση επικοινωνίας με τους εφήβους
  • πρακτικές κατευθύνσεις για την διαχείριση συγκρούσεων
  • ενδυνάμωση γονεϊκού ρόλου
  • ενίσχυση αυτοεκτίμησης του εφήβου
  • ενημέρωση για την ανάπτυξη του παιδιού στην εφηβεία

 

Συμμετέχοντες: Γονείς παιδιών ηλικίας 12 έως 18 ετών, που διαμένουν στην Π.Ε. Λακωνίας

Δεδομένων των συνθηκών λόγω του covid -19, το σεμινάριο θα υλοποιείται διαδικτυακά και θα ολοκληρωθεί σε 6 εβδομαδιαίες συναντήσεις διάρκειας 2,5 ωρών έκαστη. Ημερομηνία έναρξης ορίζεται η Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 και ώρα 5 – 7:30 το απόγευμα. Συντονίστριες της ομάδας θα είναι η κ. Παπαδοπούλου Ιωάννα, ψυχολόγος και η κ. Γκουντούνα Ασπασία, Κοινωνική Λειτουργός.

Οι ενδιαφερόμενοι θα δηλώνουν συμμετοχή διαδικτυακά στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η ομάδα θα περιλαμβάνει 25 γονείς και για την συμμετοχή θα πρέπει να αποστέλλουν στο e-mail το όνομα τους, τηλέφωνο επικοινωνίας και το προσωπικό τους e-mail όπου θα ειδοποιούνται για τυχόν τροποποιήσεις αλλά και θα τους αποστέλλεται το link της πλατφόρμας zoom μέσω της οποίας θα υλοποιηθεί το σεμινάριο. Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής ορίζεται η Δευτέρα 12η Απριλίου 2021.

Η συμμετοχή στην ομάδα είναι δωρεάν.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.