Χρ. Σταϊκούρας: ¨Πιθανόν να χρειαστεί η επέκταση του επιδόματος θέρμανσης και μετά την 31η Δεκεμβρίου ¨

Σεπτεμβρίου 21, 2022 0

"Πιθανόν να χρειαστεί η επέκταση στη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης και μετά την 31η Δεκεμβρίου", όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας δε γενικότερα, είπε ότι η Ελλάδα, σύμφωνα με την Κομισιόν, έχει διαθέσει για την ενεργειακή κρίση τους περισσότερους πόρους στην Ευρώπη, ενώ για τον Δεκέμβριο η παρέμβαση ανέρχεται σε 500 εκατ. ευρώ.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και ερωτηθείς εάν θα συνεχιστεί η επιδότηση στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης και εάν θα υπάρξει Fuel Pass-3, απάντησε πως "δεν έχει πει κάτι ο πρωθυπουργός και σας θυμίζω ότι έχει πέσει σημαντικά η τιμή των καυσίμων".

Για το ενδεχόμενο να μειωθεί περαιτέρω η προκαταβολή φόρου 80% για τους ελεύθερους επαγγελματίες, είπε πως "δεν έχουμε άλλα περιθώρια, δεδομένου ότι πρέπει να επιδοτούμε το ηλεκτρικό ρεύμα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις".

Τέλος, ανέφερε ότι το αργότερο την προσεχή Δευτέρα θα καταβληθούν τα ποσά από τις εκκρεμότητες για το Power Pass του Ιουνίου και του προηγούμενου εξαμήνου, οι οποίες υπήρχαν από έναν πάροχο ενέργειας.

Πηγή: https://www.capital.gr/ 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.