Νεοκλής Κρητικός: Ανανέωση όλων των συμβάσεων επικουρικού προσωπικού μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022

Σεπτεμβρίου 30, 2021 0
  • Βασικός εισηγητής σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας

Την τρέχουσα εβδομάδα ο βουλευτής Λακωνίας κ.Νεοκλής Κρητικός είναι ο βασικός εισηγήτης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο: «Κύρωση της από 26.7.2021 τροποποίησης και αντικατάστασης της από 3.6.2019 επιμέρους Σύμβασης Δωρεάς για το Έργο VI της από 6.9.2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος “Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος” και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας και των παραρτημάτων της και άλλες επείγουσες διατάξεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.»

Στις τέσσερις επιτροπές που έλαβαν χώρα από τη Δευτέρα το πρωϊ μέχρι και σήμερα Τετάρτη περιγράφηκαν επαρκώς σημεία τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημεία αντιλεγόμενα μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Βασικά στοιχεία και πολιτικά μηνύματα από αυτήν την νομοθετική πρωτοβουλία είναι:

  • Πρώτον: Η ανανέωση όλων των συμβάσεων επικουρικού προσωπικού μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022, όλων των κλάδων ιατρικού, νοσηλευτικού και πάσης φύσεως λοιπού προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ, των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και των εποπτευομένων φορεών του Υπουργείου Υγείας, των στρατιωτικών νοσοκομείων, του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. και των Πανεπιστημιακών νοσοκομείων δείχνει ότι η Κυβέρνηση δε θέλει να χάσει άλλο πολύτιμο χρόνο από πιθανό εκτροχιασμό στο πλήθος των κρουσμάτων και προς τούτο συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα το σύστημα Υγείας.
  • Δεύτερον: Οι παρατάσεις των συμβάσεων βοηθά στην καλή διαχείριση της πανδημίας, καθώς η οικονομία και οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο περιορισμό της κινητικότητας και της οικονομικής δραστηριότητας. Επίσης η σωστή διαχείριση θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο στην πολιτική ηγεσία να ασχοληθεί και με άλλα σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται με την εξωτερική πολιτική και τις απειλές που εκτοξεύονται διαρκώς από τη γείτονα χώρα Τουρκία.
  • Τρίτον: Οι παρατάσεις των συμβάσεων, που σχετίζονται με τη διαχερίση της πανδημίας, συμπλέουν με το Σύνταγμα και ο τρόπος νομοθέτησής τους μέσω ενός νέου σχεδίου νόμου είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος.
  • Τέταρτον: Ο εμβολιασμός των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα των παράτυπων μεταναστών είναι ένα στοίχημα της Κυβέρνησης, έτσι ώστε εστίες υπερμετάδοσης να εντοπιστούν και να προβλεφθούν ανάντι, προτού η εξάπλωση του ιού ακυρώσει οποιαδήποτε προληπτική πρακτική.
  • Πέμπτον: Στα πλαίσια της συνεργασίας και του διακομματικού διαλόγου είναι δυνατός ο εντοπισμός κοινών πολιτικών και σημείων σύγκλισης, μιας και στο τέλος αυτούς που υπηρετούν είναι οι πολίτες και η εξέλιξη της κοινωνικής ζωής.

Ο κ.Κρητικός κλείνοντας την εισήγησή του στην τελευταία Επιτροπή ανέφερε: «Συνολικά είναι ένα νομοσχέδιο που επιδιώκει να προλάβει κρίσεις, να δώσει τη δυνατότητα σε ευάλωτες κοινωνικές να προστατευθούν και να προστατεύσουν το κοινωνικό σύνολο, να ενισχύσει την προσπάθεια εξόδου της χώρας από την πανδημία.

Θεωρώ ότι μέσα από τις αντιθέσεις και τις συγκλίσεις μας μπορούμε και να βελτιώνουμε νομοθετικές πρωτοβουλίες και να γινόμαστε αρωγοί της κοινής προσπάθειας της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτικών δυνάμεων να κερδίσουμε τελικώς τον αόρατο εχθρό.»

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.