Νίκας: "Ούτε κιλό παραπάνω σκουπίδια στην Αρκαδία" (video)

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ.Παναγιώτης Νίκας σε ΜΜΕ στην Τρίπολη, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το εργοστάσιο απορριμμάτων στην Σκάλα το οποίο  δεν είναι έτοιμο.

Ο κ.Νίκας είπε χαρακτηριστικά: “Δεν πρόκειται πάρει ούτε κιλό παραπάνω σκουπίδια στο εργοστάσιο στην Παλαιοχούνι από αυτό που προβλέπει η σύμβαση». Μάλιστα ο κ.Νίκας είπε ότι ποτέ δεν κατάλαβα γιατί στον σχεδιασμό έπρεπε η Παλαιουχούνι  δηλαδή η Αρκαδία να πάρει τα σκουπίδια και της Αργολίδας και Κορινθίας. Στην περίπτωση που ένας Δήμος μπορεί να έχει σοβαρό πρόβλημα μόνο με απόφαση υπουργού θα δεχτούμε σκουπίδια στην Παλαιοχούνι τα οποία δεν είναι μέσα στην σύμβαση τόνισε.

Τα ερωτήματα που γεννήθηκαν στους Λάκωνες  ( και όχι μόνο) είναι τα εξής:

Α) Η Σπάρτη θεωρείτε ότι έχει μεγάλο πρόβλημα ?

Β) Θα παρθεί άμεσα απόφαση από τον υπουργό να μεταφέρει και η Σπάρτη στην Αρκαδία τα απορρίμματα και πότε θα γίνει αυτό όταν έχουμε μια ημερομηνία μπροστά μας 7 Ιανουαρίου που θα λήξει η παράταση που έχει δοθεί στο Δήμο Σπάρτης της εκτάκτου ανάγκης και με υπογραφή δημάρχου τα σκουπίδια πάνε και πάλι στο ΧΑΔΑ στο Αφυσσού.

Γ) Οι υπόλοιποι δήμοι της Λακωνίας τι θα κάνουν αφού και αυτοί έπρεπε να τα πηγαίνουν στην Σκάλα που θα ήταν το εργοστάσιο, θα τους δεχθούν και αυτούς στην Αρκαδία?

Δ) Όταν το εργοστάσιο έχει συγκεκριμένη δυνατότητα παραλαβής απορριμμάτων (σε τόνους) και οι δήμοι της Λακωνίας δεν θα μπορούν να τα πάνε Αρκαδία (Παλαιοχούνι) τι θα γίνει ?

Ε) Όταν το εργοστάσιο της Αρκαδίας ενημέρωση ότι δεν θα μπορεί να πάρει απορρίμματα από άλλες περιοχές που δεν είναι στην σύμβαση (λόγω όγκου) πόσο καιρό θα πάρει μια υπουργική απόφαση να εκδοθεί, μέχρι τότε η Σπάρτη και άλλοι δήμοι τι θα κάνουν , θα παρανομούν?

Και τέλος θα αναφερθώ σε κάτι που είπε ο κ.Νίκας , ότι δεν ευθύνεται η ανάδοχος εταιρεία για την καθυστέρηση των εργοστασίων, και θα ρωτήσω ποιος είναι αυτός που φταίει αν δεν φταίει η ανάδοχος εταιρεία  που δεν είναι έτοιμα τα εργοστάσιο είναι σημαντικό να μάθουμε, διότι κάποιοι δήμοι θα αναγκαστούν να συνεχίσουν να ψάχνουν  να βρουν που θα πάνε τα σκουπίδια , επίσης αν αναγκαστουν  να τα μεταφέρουν σε μακρινές αδειοδοτημένες  μονάδες (Πύργος-Άμφισσαα) ποιον θα επιβαρυνει το κόστος μεταφοράς,  τους  πολίτες?

Last modified on Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2021 23:49

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.